Tgrt Haber
06 Ocak 2022 16:18

Cumhurbaşkanı adaylığına göz kırpan CHP'li başkana Kılıçdaroğlu'ndan yeşil ışık

Millet İttifakı'nın 2023 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adı geçerken, kritik göreve sürpriz bir talip çıktı.

Cumhurbaşkanı adaylığına göz kırpan CHP'li başkana Kılıçdaroğlu'ndan yeşil ışık
tanju özcan,,chp,,cumhurbaşkanı,,aday,,seçim,

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın cumhurbaşkanı adaylığı çıkışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeşil ışık yaktı. Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden sonra yeni bir açıklama yapan Özcan, genel başkanına imalı bir cevap verdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Millet İttifakı'nın vatandaşların içine sinecek bir aday çıkarmaması halinde kendisinin aday olacağını söyleyip, "Millet İttifakı milletin gönlünde olmayan birini aday olarak gösterirse, işte ben o zaman duyarlı, sorumlu, devlet tecrübesi olan, milletvekilliği yapmış, belediye başkanlığı yapmış biri olarak şu an 100 bin imzayı toplayacak gücümün olduğunu da biliyorum. Aday çıkmayı seçenek olarak önüme koyarım" demişti.

KILIÇDAROĞLU: 100 BİN İMZA TOPLARSA ADAY OLABİLİR

Dünkü basın toplantısında Tanju Özcan'ın açıklamalarına değinen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkesin aday olduğu bir ortamda Tanju Bey de 'Aday olabilirim' diyor. 100 bin imza toplarsa o da aday olabilir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adaylığına göz kırpan CHP'li başkana Kılıçdaroğlu'ndan yeşil ışık

TANJU ÖZCAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yeni bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yönettiği belediyelerde meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı'nda olduğuna dikkat çeken Tanju Özcan şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Genel Başkanıma demokratik tavrı için çok teşekkür ediyorum. Millet ittifakının benden daha çok halk desteği bulabilecek bir adayla yola çıkmasını temenni ediyorum. Aksi durumda sözümün arkasındayım. Bir anekdot ayrıca Bolu’da meclis çoğunluğu da bizde.” 

SKANDALLARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Sık sık skandallarıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; mültecilere yönelik ayrılıkçı kararlarıyla tepki çekmişti. Bolu'da yabancıların yabancılarla evlenmesi halinde ödeyecekleri nikah ücretinin 100 bin lira, suyun metreküpünün ise yabancılar için 2,5 dolar olarak belirlenmesi gündeme oturmuştu.

Tanju Özcan katıldığı bir Youtube programında, çocuk sahibi olamadığı için kendisinden yardım isteyen bir kadınla arasında geçen diyaloğu, "Kadına 'Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim’ dedim. Meğer tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabii öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var" şeklinde anlatınca eleştirilerin hedefi olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...