Tgrt Haber
06 Aralık 2021 21:00

Meclis'te gerginlik: Kılıçdaroğlu'nun el hareketi tartışmalara yol açtı

TBMM Genel Kurulunda 2022 yılı Bütçe Kanunu görüşmelerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun el hareketi damga vurdu. CHP adına kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, ekonomi politikalarını eleştirdiği sırada yaptığı el hareketi nedeniyle tepki çekti.

Meclis'te gerginlik: Kılıçdaroğlu'nun el hareketi tartışmalara yol açtı
kemal kılıçdaroğlu,chp,meclis,tbmm,el hareketi

Türkiye Büyük Millet Meclisindeki Bütçe görüşmelerinde gerginlik çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2022 yılı Bütçe Kanunu teklifi üzerine partisi adına konuşma yaptığı esnada el hareketinde bulununca tepkilerin hedefi oldu.

Kılıçdaroğlu, “Dolarla ihaleyi anladık, gelir garantisini de anladık. Bir şey daha yaptınız ama onu bilmiyorsunuz. Çünkü araştırmıyorsunuz. Göreviniz el kaldırmak ve indirmek. Bakın aynı zamanda ne yaptılar biliyor musunuz? Dolarla borçlandıysalar Amerika’da ki enflasyonu, Euro ile borçlandıysalar Avrupa Birliği’nde ki enflasyonu da sırtımıza yıkıyorlar” dediği sırada bir el hareketi yaptı.

Bu hareketin üzerine Meclis'te bulunan milletvekilleri “bayanlar var burada” diyerek Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

HÜKÜMETTEN İLK TEPKİ

Meclis'te yaptığı el hareketiyle tepkilerin hedefi olan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na hükümetten de tepki geldi. Bütçe görüşmelerine damga vuran olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  "Gazi Meclis'te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" dedi.

MAHİR ÜNAL: KINAMA CEZASI GEREKİYOR

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından sonra konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bir Genel Başkan'ın kürsüde genel ahlak kurallarına aykırı bir şekilde, iç tüzük 160'a göre kaba ve yaralıyıcı sözler sarf etmiştir. Kınama cezasını gerektiriyor. Bizi izleyen hanımefendiler, çocuklar, ben kendi adıma yaptığı hareketten utandım" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, "Yaşı 72! En büyük 2. partinin genel başkanı! Kaset kumpasıyla da olsa Atatürk'ün oturduğu koltukta! Yaptığı hareket bu! Kendisi adına utanmaktan biz yorulduk. Diyecek lafımız yok" ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

CHP'DEN SAVUNMA GELDİ

Kılıçdaroğlu'nun el hareketinden sonra TBMM Başkanı Mustafa Şentop oturuma 5 dakika ara verirken, ara dönüşü konuyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun hareketinin bir gruba yönelik olmadığını ve hararetli konuşma sırasında ortaya çıktığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...