Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2023 20:23 - Güncelleme : 20 Mart 2023 21:46

Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti sonrası İYİ Parti'den ilk açıklama: Asla taviz vermeyeceğiz 

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyaretine ilişkin İYİ Parti'den ilk açıklama geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, TBMM'deki ziyarete ilişkin, "Esas olan hassasiyetlerimizin devamını sağlayabilmektir. Bu özenden asla taviz vermeyeceğiz" dedi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti sonrası İYİ Parti'den ilk açıklama: Asla taviz vermeyeceğiz 
HDP,Kılıçdaroğlu,ziyaret

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun beklenen HDP ziyareti bugün gerçekleşti. Daha önce "Biz masadayken HDP bu masaya gelemez" diyen İYİ Parti'den ziyaret sonrası ilk açıklama geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaşanan ziyaretin, bir adayın bir partiye yaptığı ziyaret olarak gördüklerini söyledi.  

Zorlu, Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de grubu olan bir partiyi cumhurbaşkanı adayı olarak ziyaret ettiğini dile getirirken, "Biz bu konuyla ilgili görüşlerimizi daha önce açıklamıştık. Bu özenden asla taviz vermeyeceğiz. Bunu milletimize taahhüt ediyoruz. İYİ Parti milletimizin birlik ve bütünlüğünü sağlayacak yegane çimentodur. Bu işlevini ilelebet sürdürecektir" şeklinde konuştu.  

NE OLMUŞTU? 

İYİ Parti lideri Meral Akşener katıldığı bir canlı yayında HDP'nin 6'lı Masa'da olmadığını vurgulayarak "O masada defalarca iddia edildiği gibi, HDP yok. Mithat Hoca'nın söylediğine göre kendileri de ikrar ediyor. Zaman zaman HDP yöneticilerinden farklı söylemler oldu. Ben o söylemlerin her birini bu ucube sistem ateşine odun atmaktır dedim. Bu sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı. 

"TALEPLER MASAYA GELEMEZ" 

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile olası görüşmesini saygıyla karşılayacağını belirten Akşener, "Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net ama HDP'nin taleplerini bizim olduğumuz masaya asla getiremez" demişti.   

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...