Tgrt Haber
12 Ocak 2014 14:39

Komisyonda gerilim sürüyor

TBMM Adalet Komisyonu'nda, HSYK ile ilgili teklifin bugünkü görüşmeleri kavgayla başladı.

Komisyonda gerilim sürüyor
tbmm adalertt komisyonu,ak parti,millet vekilleri,komisyon gerginlik,

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplanan komisyonda maddelerin görüşülmesine geçilmeden önce grup temsilcileri  söz alarak, görüşmelerle ilgili dilek ve temennilerde bulundu.   Komisyona gelen Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, bu sırada ayağa kalkarak konuşmak istediğini ve kendisine ne zaman söz hakkı verileceğini sordu. AK Parti'li milletvekilleri Eminağaoğlu'na tepki göstererek., konuşma talebine itiraz ettiler. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, geçmişte çağrılmamış olmasına rağmen konuyla ilgili  kurum ve kuruluş temsilcilerine söz verildiğini söyledi. Bunun üzerine AK Parti milletvekilleri, "ne sendikası..." diyerek bağırdı. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, kuruluş dilekçesi verilmesine rağmen kabul edilmediğini söyledi.
Tartışma sürerken bazı AK Parti milletvekilleri, Eminağaoğlu'na "çık dışarı, konuşamazsın, otur yerine..." diye bağırdı. Bu sırada  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın önünde çıkan kavgada, bazı AK Parti ve CHP milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. AK Parti'li bazı milletvekiller, Eminağaoğlu'na, "28 Şubat'ın katilisin, 28 Şubat'ın köpeğisin, provokatör.." diye bağırdı.  Eminağaoğlu'nun, "yok saydıkları sendika ile Avrupa'da hava atmışlar" başlığının manşetten yer aldığı gazeteyi havaya kaldırarak göstermesi üzerine AK Parti'li milletvekilleri Eminağaoğlu'nun üzerine yürüdü, CHP'liler ise Eminağaoğlu'nun etrafını sararak fiziki müdahaleye uğramasını önledi. Tartışmaların sürmesi üzerine, Eminağaoğlu CHP'li milletvekillerinin eşliğinde salondan çıktı. Eminağaoğlu, CHP'li milletvekillerinin kendisini koruması üzerine koridorda, "Bu Mecliste bir saldırıya uğrayacaksam uğrarım. Buradan geçerim. Türk demokrasisinin göstergesi, bir şey demiyorum. Ben inzibatla dahi çıkarılamayacak sıfatta bir kişiyim. Demokrasiye saygımdan çıkıyorum" dedi. Koridorda bir AK Parti milletvekilinin "Açıklama yapmak yok. Atın dışarıya" diye bağırdı.   Tartışmalar üzerine toplantıya ara verildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...