Tgrt Haber
07 Temmuz 2014 09:04

Köşk için beş kıtada sandık kurulacak

Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım sürerken, hem gümrük kapılarında hem de oy kullanılacak yurt dışındaki temsilciliklerde son hazırlıklar yapılıyor.

Köşk için beş kıtada sandık kurulacak
köşk seçimi, cumhurbaşkanı seçimi, beş kıta,

Yürütülen çalışmaya göre, Asya, Avrupa, Afrika, Amerika ve Avustralya olmak üzere 5 kıtada yer alan 54 ülkedeki 103 temsilcilikte sandık kurulacak. Yurt dışında ilk oylar 31 Temmuz'dan itibaren verilmeye başlanacak. Almanya, ABD, Belçika, Fransa, Hollanda, Danimarka, İsviçre ve Norveç'te dört gün oy kullanılabilecek. Rusya, Kanada, Bulgaristan, Kazakistan gibi ülkelerde üç gün kullanılacak oylar için ilk tarih 1 Ağustos olacak. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı için dünyanın bir ucundan diğerine sandık kuruluyor. Çin'de 31 Temmuz'da, Japonya'da 2-3 Ağustos'ta oylar atılacak. ABD'de 31 Temmuz-3 Ağustos arası planlandı. Avustralya'da 31 Temmuz-2 Ağustos günleri arasında, Yeni Zelanda ve Güney Afrika'da 3 Ağustos'ta sandıklar kurulmuş olacak. Gurbetçiler ilk kez bulundukları ülkelerde oy kullanırken, demokrasileri sınıfta kalmış veya sıkıntı yaşayan ülkelerde de demokrasi dersi verecekler. Gurbetçi akını nedeniyle gümrük kapılarında da alarm verildi. 26 Temmuz'dan itibaren 44 gümrük kapısında gurbetçiler oy kullanabilecek. Oğuzhan ŞAHİN / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...