Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Kasım 2021 19:05

Kritik Erdoğan-El Nahyan görüşmesi öncesi '100 milyar dolarlık' yatırım iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan, yarın yüz yüze görüşme gerçekleştirecek. El Nahyan'ın Türkiye'de 100 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Kritik Erdoğan-El Nahyan görüşmesi öncesi '100 milyar dolarlık' yatırım iddiası
El Nahyan,Recep Tayyip Erdoğan,BAE,Türkiye,yatırım

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle yarın Türkiye'ye gelecek. 

31 Ağustos'ta telefon görüşmesi gerçekleştiren iki lider, yüz yüze görüşmelerinde iki ülke ilişkileri, bölgesel ve uluslararası meseleleri değerlendirecek. 

Aynı zaamanda El Nahyan'ın ziyareti sırasında 100 milyar dolarlık yatırım müjdesi vermesi bekleniyor.

YATIRIM TUTARI DİKKAT ÇEKİYOR

Görüşmenin en önemli gündem maddelerinden birini, BAE'nin Türkiye'ye olası yatırımları oluşturuyor.

Londra merkezli haber sitesi Middle East Eye, 'güvenilir bir kaynağa' dayandırdığı haberinde, El Nahyan'ın Türkiye'de yapmak istediği yatırımların tutarına ilişkin ayrıntıları paylaştı.

'100 MİLYAR DOLAR' KONUŞULUYOR

Zayed'in, bu yılın başlarında 100 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olduğunu Erdoğan'a söylediği belirtildi.

Konuyla ilgili diğer kaynakların ise miktarın en az 10 milyar dolar düzeyinde olduğunu aktardı. "Her iki miktar da Türkiye ekonomisi için etkili rakamlar." ifadesine yer verildi.

HEDEF KAZAN-KAZAN STRATEJİSİ

Abu Dabi Yatırım Otoritesi ve Abu Dabi Kraliyet Ailesi'ne yakın şirketlerin, Türkiye'de sağlık, finansal teknoloji hedefleri ve diğer sektörlerle ilgili 3 milyar ila 4 milyar dolarlık yatırımı değerlendirdikleri kaydedildi.

Haberde, "Türk yetkililer, yatırımın her iki taraf için de kazan-kazan olacağını söylüyor." görüşü paylaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...