Tgrt Haber
16 Ekim 2021 16:01

Kritik ziyaret sonrası Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki'den açıklama! Türkiye Afganistan'da rol alabilir

Ankara'da bir dizi temaslarda bulunan Taliban heyetinden Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, yaptıkları görüşmeleri ve Türkiye ile olan ilişkileri anlattı. Muttaki, ''Türkiye, Afganistan'ı yenileme, restore etme çalışmalarında iyi bir role sahip olabilir" dedi.

Kritik ziyaret sonrası Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki'den açıklama! Türkiye Afganistan'da rol alabilir
Taliban heyeti,Türkiye ziyareti

Afganistan’daki yönetimi ele geçiren Taliban'ın Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki ve beraberindeki heyet, Türkiye’de bir dizi temaslarda bulundu. Heyet, iki gün önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Dün ise Türk Kızılay’ını, akabinde AFAD'ı ziyaret ederek insani yardım talebinde bulundu. Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, Anadolu Ajansı’na yaptıkları görüşmeleri ve Türkiye ile olan ilişkileri anlattı. 

TÜRKİYE TÜM ALANLARDAN FAYDALANABİLİR

Muttaki, ''Türkiye, sahip olduğu imkanlarla yatırım ve bazı projeleri hayata geçirme konularında ve Afganistan’ı yenileme, restore etme çalışmalarında iyi bir role sahip olabilir. Tüm alanlardan faydalanabilir'' dedi. Afganistan'ın hesaplarının bloke edildiğini hatırlatan Muttaki, ekonomik sorunların çözümü için bunun kaldırılmasını istedi. Ankara'da Kızılay yetkileriyle de bir araya gelen Muttaki yaklaşan kış öncesinde insani yardım ihtiyacını da konuştuklarını söyledi.

GÖÇLER SİYASİ DEĞİL EKONOMİK! 

Göçmenlerin ekonomik sorunlar nedeniyle ülkeyi terk ettiklerini savunan Muttaki, "Güvenlik sorunu yok, siyasi nedenlerle kimseye zorluk çıkarılmıyor ve zarar verilmiyor" diye konuştu.

DEAŞ’I GÜÇLENDİRİYORLAR 

Taliban yönetiminin tanınmamasının DAEŞ'i güçlendirdiğini de söyleyen Muttaki şöyle konuştu: ''Afganistan’daki yeni devletin resmen tanınmaması DAEŞ'e yarıyor. Dünya ülkeleri bir taraftan Afgan halkını kontrol edin, göç etmesinler diyor. Bir yandan da hükümeti resmen tanımayarak DAEŞ’a moral veriyorlar. Bu durum ne Afganistan ne de dünyanın menfaatine bir durumdur.” Muttaki, Türk yetkililerle bir sonraki görüşmeleri Kabil'de yapmayı istediklerini de söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...