Tgrt Haber
28 Ağustos 2021 15:28 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Kurtulmuş'tan muhalefete 'afet' göndermesi: Buradan size kütük çıkmaz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, selden etkilenen Artvin'de muhalefeti afetler konusundaki çıkışları nedeniyle eleştirdi. Kurtulmuş, "Buradan politika çıkmaz. Kimse selden kütük kapmaya çalışmasın" dedi.

Kurtulmuş'tan muhalefete 'afet' göndermesi: Buradan size kütük çıkmaz
sel,artvin,numan kurtulmuş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin dışında hiçbir yerde afetlerden medet uman bir muhalefet anlayışı görülmeyeceğini belirterek, "Buradan politika çıkmaz. Buradan kimse yangına körükle gitmeye çalışmasın, kimse selden kütük kapmaya çalışmasın. Kimin, afetlerin daha iyi nasıl önlenebileceğine ilişkin bir cümle lafı varsa onları samimiyetle dinlemeye hazırız" dedi.

Artvin'de 22 Temmuz'da yaşanan sel ve heyelanlardan etkilenen bölgeleri incelemek için kente gelen Kurtulmuş başkanlığındaki AK Parti heyeti, Vali Yılmaz Doruk'u makamında ziyaret etti. Özellikle Murgul ve Arhavi ilçelerinde etkili olan sel ve heyelanlar ile sonrasında yapılan çalışmalara ilişkin Vali Doruk'tan bilgi alan heyet üyeleri, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

AFETTEN MEDET UMAN MUHALEFET ANLAYIŞI...

Kurtulmuş, burada düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de son dönemde yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri gibi afetlerde ilk andan itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meseleye sahip çıkarak, ilk elden kontrolü ve koordinasyonu sağladığını, her aşamasında konuyu takip ederek, halkın afetler karşısında karşılaşacağı zararların en aza indirilebilmesi için olağanüstü bir liderlik gösterdiğinin altını çizdi.

Kurtulmuş, "Ne yazık ki Türkiye'nin dışında hiç bir yerde afetlerden medet uman bir muhalefet anlayışı görülmez" ifadesini kullanarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunu teşmil ederek söylemiyorum ama maalesef marjinal birtakım çevreler, bazı unsurlar, muhalefetin içinde de var, sanki bu afetler iktidarın sorumluluğunda gibi buradan medet uman bir anlayışla ortada dolaşanlar var, fikir beyan edenler var. Onlara da diyoruz ki, açıkça söylüyoruz, bu afetler siyaset üstü bir meseledir, siyasetin meselesi değildir. Buradan politika çıkmaz. Buradan kimse yangına körükle gitmeye çalışmasın, kimse selden kütük kapmaya çalışmasın. Kimin, afetlerin daha iyi nasıl önlenebileceğine ilişkin bir cümle lafı varsa onları samimiyetle dinlemeye hazırız, kimin hangi teklifi varsa bunları da makul, bilimsel tekliflerse bunları da uygulamaya hazırız ama hiç kimse oturduğu yerden ahkam keserek, milletin canı burnundayken, milletin bu içinde bulunduğu zor şartlar içerisinde siyaset üretmeye kalkmasına da gönlümüz razı olmaz, buna da bu millet müsaade etmez."

ARTVİN'İN ZARARI 150 MİLYON TL

Kurtulmuş, Artvin'deki sel ve heyelanda bir kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm yakınlarına da başsağlığı diledi.

İlk andan itibaren büyük bir koordinasyonla her birimin üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Kurtulmuş, "Sağlık, Enerji, İçişleri, Ulaştırma bakanlıklarımız, AFAD'ımız, Kızılayımız, hangi kurum ve kuruluş aklınıza geliyorsa, kim ne yapabilecekse maksimum seviyede bunu yaptı. Artvin için 150 milyonluk bir zarar tespiti yapıldı. Bunun 35 milyon lirası vatandaşımızın bireysel ziyanıdır. Bu da karşılıklı anlaşmayla, rızayla, helalleşmeyle bunlar da halledilmeye çalışıldı. Yıkılan evlerin yerine yenisinin yapılması için ilgili kurumlarımız suretle devreye girdiler." diye konuştu.

Kurtulmuş, Türk milletinin bu tür afet dönemlerinde bir ve beraber olduğunu belirterek, "Milletimiz bu tür felaketlerde birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde, yardımlaşma duyguları içerisinde, insanın gözünü yaşartan o kadar büyük dayanışma örnekleri var ki insanlar elinde, avucunda ne varsa ilk andan itibaren, burada mağdur olan kardeşlerine, hiç tanımadığı insanlara Anadolu'nun başka yerinden gelerek destek oluyorlar ve onların ihtiyacını karşılamaya gayret ediyorlar. Allah'a çok şükür ki bu kadar büyük hamiyetperverlik duygusuna sahip olan bir milletin fertleriyiz. Allah bu millete zeval vermesin." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...