Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Şubat 2014 21:53

Kuzu, 'Kılıçdaroğlu grup toplantısında suç işledi'

Burhan Kuzu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında telefon konuşmaları kayıtlarını aktarmasının suç olduğunu söyledi.

Kuzu, 'Kılıçdaroğlu grup toplantısında suç işledi'
Burhan Kuzu, kuzu, tbmm, chp, toplantı, kelmal kılıçdaroğlu, ses kayıtları

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu,yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında bazı telefon konuşma kayıtlarını aktardığını belirtti. Yapılanın yasalara aykırı olduğunu savunan Kuzu, şöyle konuştu: "Henüz hazırlık soruşturması yapılmamış, soruşturma açılmamış, bir takım kasetleri gelip koca bir grubun karşısında okuyorsunuz. Türkiye de bunu duyuyor. Yarın bu insanlar hakkında dava açılmadığı, bir şey olmadığını varsayalım. Bunu nasıl telafi edeceksin? Sanki gerçek sonuçmuş, mahkeme kararıymış gibi... Arkasından diyorlar ki 'Daha ne olduğu belli olmadan Ergenekon, Balyoz gibi davalarda bir takım belgeler çarşaf çarşaf ortalığa saçıldı.' Biz bunun için yasa çıkardık. 4 bin dava açıldı, bunları yayınlayan, vesaire için. Burası Meclis içidir veya dokunulmazlık kapsamına girerek suç oluşturmaz mantığıyla hareket etmek ayrı, sorumsuzluk ayrı... Yapılanı izah etmek mümkün değil. Burada olduğu için belki ifade özgürlüğü denilebilir, onu çok bilemiyorum ama bu mesele yasalara aykırıdır. Yasada suçtur. Burada uygulanır mı bilemiyorum, Meclis çatısı nedeniyle bunları yayınlamak, internete vermek, bunlardan sonuç beklemek... Çünkü ortada bir şey yok, verilmiş bir mahkeme kararı yok."
"Yanlış bir tutum"
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuya ilişkin şunları kaydetti: "Eğer varsa asıl suç, soruşturmanın gizliliğini ihlal ederek varolduğu söylenen bu kayıtların ifşa edilmesidir. Bu kayıtlar kimin tarafından alınmış, yasal dinleme midir, hukuken geçerliliği var mı, yok mu, gerçek kayıtlar mı bilmiyoruz. Bu iddialar üzerinde hem masumiyet ilkesinin hem de soruşturmanın gizliliğinin ihlali başlı başına suçtur. Yapılanı doğru bulmuyoruz. İnsanların lekelenmeme hakkı vardır. Herkesin sorumlu siyaset yapması gerekir." Yapılanı genel hukuk ve genel ahlak açısından yanlış tutum olarak değerlendiren Aydın, bir kişi hakkında iddianın olması halinde bağımsız yargının gereğini yapacağını, kimsenini yargıya müdahalesinin de söz konusu olmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...