Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Kasım 2021 11:27

Lütfü Türkkan’ın dolandırıcılık dosyasında yeni detaylar ortaya çıktı: Ünlü iş insanını böyle çarptı!

Bingöl’de şehit ağabeyine küfrederek tepki toplayan İYİ Parti’li Lütfü Türkkan’ın iş insanı Korkmaz Yiğit’i dolandırdığı ortaya çıktı. Lütfü Türkkan’ın, İBB’ye ait araziyi 3.7 milyon dolara Yiğit’e satmak istediği belirlendi.

Lütfü Türkkan’ın dolandırıcılık dosyasında yeni detaylar ortaya çıktı: Ünlü iş insanını böyle çarptı!
lütfü türkkan,korkmaz yiğit,dolandırıcılık,İBB

Yeni Şafak2ın haberine göre; Bingöl’de şehit yakını Tahir Gümren'in kulağına eğilerek küfür eden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın iş insanı Korkmaz Yiğit'i dolandırdığı ortaya çıktı.

İddialara göre; dolandırıcılık skandalı geçen yıl gerçekleşti. İş insanı Korkmaz Yiğit Lütfü Türkkan’a ait olan Beşiktaş Ulus’taki arazinin alımı için 4 milyon 500 bin dolarlık bir bele karşılığında anlaşma sağladı. Ancak aynı arazide İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yüzde 89’luk hissesi bulunuyordu. Sadece yüzde 11’lik kısmı kendisine ait olmasına rağmen Türkkan, yüzde 89'luk hissenin İBB'ye ait olduğu arazinin devri konusunda da garanti vererek satış teklifinde bulundu.

PARA YOK OLDU

İş insanı Yiğit, yapılan anlaşma sonrası avukatı Harun Tavşancıl aracılığıyla Lütfü Türkkan’a ilk önce arazinin yüzde 11’lik hissesinin tapu devri için 750 bin dolar, daha sonra da kalan yüzde 89’luk hissenin devri için ise 3 milyon 750 bin doları verdi. Ancak Yiğit olmayan tapunun ödemesini yapan avukatına kızarak, geçen yıl 31 Ağustos'ta Tavşancıl'ı Beşiktaş 15. Noterliği üzerinden azletti..

Yiğit, Türkkan ve avukat Tavşancıl'dan arazi için verdiği 3 milyon 750 bin doları talep etti. Ancak Yiğit'in cebinden çıkan milyonlarca lirayı ödemeye her iki taraf da bugüne kadar yanaşmadı.

TELEFONLARINI ENGELLEDİ

Yiğit, parayı ödemesi için Türkkan'a sözlü çağrıda bulundu ancak herhangi bir cevap almadı. Sözlü çabaları sonuçsuz kalınca Yiğit, 9 Eylül 2020'de Bakırköy 1. Noterliği'nden ihtarname ve e-mail göndertti. Yiğit’in ihtar ve e-maile cevap vermeyen Türkkan, telefonlarını engelleyerek Yiğit'e tüm iletişim yollarını kapattı.

Lütfü Türkkan’ın dolandırıcılık dosyasında yeni detaylar ortaya çıktı: Ünlü iş insanını böyle çarptı!İş insanı Korkmaz Yiğit

Soluğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda alan mağdur iş insanı Korkmaz Yiğit, söz konusu ödemeleri iade etmeyerek kendisinin zarara uğratıldığını belirterek Lütfü Türkkan ve eski avukatı Harun Tavşancıl hakkında şikâyetçi oldu.

DOLANDIRICILIK ZİMMET...

İş insanı Yiğit, avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu şikayet dilekçesinde Türkkan ve Tavşancıl’ın "Dolandırıcılık", "Zimmet" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından cezalandırılması talep etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...