Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Kasım 2021 09:44

Lütfü Türkkan'ın küfrettiği şehit ağabeyi Türkiye Gazetesi'ne konuştu

İyi Partili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de şehit ağabeyi Tahir Gümren’e ağza alınmayacak küfürler etmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Toplumun her kesiminden Türkkan’a tepki yağdı. Şehit ağabeyi Tahir Gümren bütün Türkiye’yi sarsan olayı Türkiye Gazetesi'ne anlattı.

Lütfü Türkkan'ın küfrettiği şehit ağabeyi Türkiye Gazetesi'ne konuştu
Lütfü Türkkan,Tahir Gümren

İyi Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de ailesine küfrettiği şehit ağabeyi Tahir Gümren bütün Türkiye’yi sarsan olayı gazetemize anlattı. Kardeşi İsa Gümren’i 1997 yılında PKK terörüne şehit verdiğini söyleyen Tahir Gümren “O bu milletin şehidi. Onun kız kardeşine edilen küfür de canını feda ettiği milletine edilmiştir” dedi.

Olay sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini aradığını anlatan Gümren “’Devletimiz senin arkanda’ dedi. İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu ve daha birçok siyasi, bürokrat acımızı paylaştı, desteklerini iletti’ diye konuştu.

Gece boyu uyuyamadığını söyleyen Gümren, gerekli hukuki girişimlerde bulunduğunu, bu davanın artık milletin davası olduğunu vurguladı. Kamuoyunda yükselen tepkiden büyük güç aldıklarını kaydeden Gümren bütün Türkiye’de infiale yol açan küfür ve darp anını şöyle özetledi:

AŞAĞILIK KÜFÜRLER SAVUNDU

“Ben bir şehit ağabeyiyim ve vatanıma, dinime, milletime şehit verdiğim kardeşimin dosyasında bazı parçalarını karıncalar topladı yazıyor. ‘Milliyetçiyiz, vatanseveriz’ diyen İyi Parti, gencecik kardeşime kıyan alçaklarla ittifak yaptı. Bir şehit yakını ve vatandaş olarak tepkimi, itirazımı dile getirdim. Tam konuşmaya başladım birisi boynuma yapıştı ve kulağıma, ‘PKK ile iş birliği yapan biz değiliz şerefsizlik yapma’ diyerek hakaret etti. Daha sonra Lütfü Türkkan olduğunu öğrendiğim bu kişinin yüzüne bakmaya çalıştım ama boynumu sıkarak aşağıdan da tekme vurmaya başladı. En son bırakırken de o aşağılık küfürleri savurdu.

HER ŞEY KAYIT ALTINDA

Lütfü Türkkan önce küfrettiğini inkâr etti. Sonra benim küfrettiğimi iddia etti. O anda etrafımızda çekim yapan kameralar vardı. Her şey kayıt altında. Benim tek bir küfür ya da hakaretim olmadı. Yüreği yanan bir vatandaş olarak acımı, üzüntümü haykırdım.
Tahir Gümren’in kardeşi Ahmet Gümren de “Pazartesi günü tüm kardeşler ayrı ayrı dava açacağız. O adam siyaset yapmasın. İstifa edene kadar biz bunun peşini bırakmayacağız" dedi.

"KAÇ YIL OLDU, HALA İÇİMİZ YANIYOR"

İyi Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın küfrüne maruz kalan şehit ağabeyi Tahir Gümren’in annesi Telli Gümren, yaşadığı üzüntüyü anlattı. 73 yaşındaki şehit annesi “Kaç yıl oldu, hala içimiz yanıyor. Tahir’e yapılanlardan o kadar çok üzüldüm ki, sabaha kadar uyuyamadım. Sadece ben değil çocuklarımın hepsi çok üzüldü. Oğulları şehit yakını değil diyorlar. Hangisi yalan; bu mezar mı, ölen oğlum mu yalan? Elimdeki dosyalar yalan mı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...