Tgrt Haber
26 May 2022 15:10 - Güncelleme : 26 May 2022 15:13

Macron'a, İsveç ve Finlandiya uyarısı: Müttefiklik ruhuyla bağdaşmaz

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın PKK/YPG güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla temasının NATO müttefiklik ruhuyla bağdaşmayacağını belirtti.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşı da ele alındı.
cumhurbaşkanı erdoğan,nato,fransa
Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşı da ele alındı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusuna yönelik veto kararının nedenlerini aktardı.

MÜTTEFİKLİK RUHUYLA BAĞDAŞMAZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Fransa ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşı ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvurusu dahil bölgesel konular ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında en kısa zamanda adil bir barışa ulaşılmasını arzu ettiklerini, bu doğrultuda iki ülkeyi diyalog ve diplomasi yolunda teşvik etmeyi sürdürdüklerini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütü PKK/YPG güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla temaslarının NATO çatısı altındaki müttefiklik ruhuyla bağdaşmayacağını da ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...