Tgrt Haber
20 Şubat 2018 16:04

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, Meclis Başkanı ve Başbakan ile görüştü

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov önce Meclis Başkanı İsmail Kahraman daha sonra ise Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, Meclis Başkanı ve Başbakan ile görüştü
makedonya,

Makedonya Cumhurbaşkanı  Gyorge İvanov Ankara'da.  İvanov önce Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü.  TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede  konuşan Kahraman, İvanov'u Meclis'te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İvanov da çok ulvi mücadele gerçekleştiren, vatanın birliğini ve  dirliğini korumak için büyük mücadeleler gösteren ve maalesef kayıplar veren Türk  askerlerine başsağlığı dileklerini iletti. 15 Temmuz hain darbe girişiminden duyduğu üzüntüyü dile getiren  İvanov, "Daha o günün sabahında, hiç beklemeden, Türkiye'nin demokratik yollarla  seçilmiş temsilcilerinin yanında olduğumuzu ve destek verdiğimizi en açık şekilde  gösterdik." dedi.

Görüşmeye; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dışişleri Komisyonu  Başkanı Volkan Bozkır ile Türkiye-Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu  Başkanı Hüseyin Bürge de katıldı.

BAŞBAKAN İLE ÇALIŞMA YEMEĞİ YEDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Makedonya Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Çalışma yemeğinde, iki ülke arasındaki kuvvetli  bağların son dönemde artan karşılıklı ziyaretlerle daha da pekişmesinden  duydukları memnuniyeti dile getirdikleri belirtildi.  Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Çankaya Köşkü'nde  düzenlenen çalışma yemeğinde bir araya gelen Yıldırım ve Ivanov, Makedonya'da  yaşayan soydaşların iki ülke arasındaki kardeşlik köprüsünün en önemli  unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Yıldırım ve Ivanov, ayrıca iki ülke arasındaki kuvvetli bağların ve  kardeşlik duygularının son dönemde artan karşılıklı ziyaretlerle daha da  pekişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ivanov, Türkiye'nin Makedonya'nın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla  bütünleşme çabalarına verdiği destek için de teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...