Tgrt Haber
10 Nisan 2014 12:52

Mansur Yavaş, 'YSK istifa etsin'

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, YSK'nın itirazları reddetmesi üzerine bugün düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Mansur Yavaş, 'YSK istifa etsin'
mansur yavaş, ysk, ysk istifa etsin, mansur yavaş basın toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara’da seçimlerin iptal edilmesi için yaptıkları başvurunun YSK tarafından reddedilmesinin ardından bugün basın toplantısı düzenledi. Mansur Yavaş, şöyle konuştu; "Yüksek Seçim Kurulu bu seçimde sınıfta kalmıştır. En büyük gerekçelerinden bir tanesi yeterli eğitimi vermemiş ve farkındaysanız Türkiye’nin her yerinde muhtarlık pusulaları zarfların içine girmiştir. Hal böyle iken YSK, seçim günü bu durumu fark etmiş öğlen vakti bütün sandık başkanlarına mesaj çekmek zorunda kalmıştır. Mesaj atılana kadar vatandaşlar muhtarlık pusularını oy pusularının içine koymak suretiyle oy kullanmışlardır. Bu yüzden oylarını geçersiz hale getirmişlerdir.
"KOLTUĞUNU KAYBETMİŞ BİRİ DEĞİLİM"
Ben şu anda belediye başkanı değilim. Koltuğunu kaybetmiş bir insan değilim. Koltuk için bu işin peşine düştüğümüz asla düşünülemez. Burada bir tek helal oyun sandığa yansımasından başka amacımız yoktur. Bir oy ile bile geri kalsak seçim sonucuna saygı duymak durumundayız.
''YSK'YI İSTİFAYA DAVET EDİYORUM''
Ben şu anda belediye başkanı değilim. Koltuğunu kaybetmiş bir insan değilim. Koltuk için bu işin peşine düştüğümüz asla düşünülemez. Burada bir tek helal oyun sandığa yansımasından başka amacımız yoktur. Bir oy ile bile geri kalsak seçim sonucuna saygı duymak durumundayız. Ben 12 bin 334 sandıkta 6 bin 240 tane hatalı tutanak tutturmayı başaran YSK’yı istifaya davet ediyorum. Böyle bir seçim yapılamaz.
"MESAJ HATA YAPTIKLARININ İTİRAFIDIR"
Gerekli eğitimi vermemiş tedbiri almamıştır. Çok mu zordu iki tane ayrı kabin kurmak? Bakın Ankara’da 305 bin oydan bahsediyorum. Bugün her siyasi bunu eleştirmektedir. YSK hatasının farkına varmak suretiyle mesaj çekme durumunda kalmıştır. Bu çektikleri mesaj dahi hata yaptıklarının itirafıdır.
"ÇOK MU ZORDU İKİ AYRI KABİN KURMAK"
Gerekli eğitimi vermemiş tedbiri almamıştır. Çok mu zordu iki tane ayrı kabin kurmak? Bakın Ankara’da 305 bin oydan bahsediyorum. Bugün her siyasi bunu eleştirmektedir. YSK hatasının farkına varmak suretiyle mesaj çekme durumunda kalmıştır. Bu çektikleri mesaj dahi hata yaptıklarının itirafıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...