Tgrt Haber
23 Haziran 2022 11:10 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 12:05

Marmaris'te sabotaj ihtimali! Bakan Soylu canlı yayında açıkladı: Yangının nasıl çıktığına dair şüpheli var

Son dakika haberi: Marmaris'te 2 gündür devam eden orman yangınını söndürme çalışmalarında ekipler seferber oldu. Havadan ve karadan yangına müdahalenin devam ettiği bölgede açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangının nasıl çıktığına dair bir şüphelinin olduğunu ve kimliğinin tespit edildiğini söyledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Marmaris'te sabotaj ihtimali! Bakan Soylu canlı yayında açıkladı: Yangının nasıl çıktığına dair şüpheli var
Süleyman Soylu,Marmaris,Yangın,Orman yangını

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde 21 Haziran'da akşam saatlerinde başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Söndürme çalışmalarına ilk kez TSK envanterinde bulunan, bir kerede 7-10 ton su atabilen Chinook helikopterinin de görev aldığını belirten Bakan Soylu, Türkiye'nin afetler ve yangınlar konusunda kabul edilmiş bir üstünlüğü bulunduğu söyledi.

Bu yangınlarda büyük bir mücadele ortaya konularak ardından depremler, seller, bütün bunlarla mücadele ortaya konulduğunu belirten Soylu, her bir canlıyı korumaya yönelik anlayışı devam etmektedir" dedi.

"HİÇBİR GÜN SİYASET DEVŞİRMEDİK"

Bakan Soylu konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Hiçbir gün siyaset devşirmedik. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; meseleye yardımcı olmaktan ziyade bu meselede nasıl kaos oluşturabilirim şeklinde bir anlayışla karşı karşıyayız. Ne yapmak istediklerini, vazifelerinin ve görevlerinin ne olduğunu bilmiyorum. Bu sorumluluk sanki sadece hükümete ait bir sorumluluk, bunlara nasıl çelme takarız anlayışıyla, Aydın'a giderken uğrayayım, dostlar alışverişte görsün anlayışı kabul edilemez bir anlayıştır.

"NASIL KAOS OLUŞTURABİLİRİM' ŞEKLİNDE BİR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; meseleye yardımcı olmaktan ziyade bu meselede 'nasıl kaos oluşturabilirim' şeklinde bir anlayışla karşı karşıyayız. Ne yapmak istediklerini, vazifelerinin ve görevlerinin ne olduğunu bilmiyorum. Bu sorumluluk sanki sadece hükümete ait bir sorumluluk, bunlara nasıl çelme takarız anlayışıyla, Aydın'a giderken uğrayayım, dostlar alışverişte görsün anlayışı kabul edilemez bir anlayıştır. Meselenin lojistiğinin ve diğer bütün desteklerinin nasıl sağlanacağını, aynı zamanda kamu araçlarının nasıl ortaya konulabileceğini bir program ve çerçeve içinde her şeyini yapmıştır. Gece görüşlü araçlar nerede diyor? Bir ana muhalefet partisi genel başkanı açıklama yapacaksa, devletin gelenek ve adabına uygun bir şekilde. Ki bu ne zaman olduysa kendisine bilgiyi vermişizdir. Tüm bilgiler kendilerine iletilmektedir. Türkiye'nin hava aracı açısından aldığı tedbirler bugün Marmaris'teki vatandaşlarımız da görmektedirler ki senkronize bir çalışma başından beri devam etmektedir ve devam edecektir.

SÖYLEYECEĞİNİZ SÖZÜN ARKASINDA OLACAKSINIZ

Hani geçen sene belediyelerinizden yardım topluyordunuz. Yapacağınız işin, söyleyeceğiniz sözün arkasında olacaksınız. 3-4 saatlik uykularla ayaktayız, insanların emeklerine yazık. Beceriksiz kim? Çok para toplayacaksan belediye otobüslerini tamir ettirmek için para topla. Laf söylemek için laf söylemek, Türkiye'nin bunu kaldıracak bir gücü yoktur.

"GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER DE BU GECE VEYA YARIN GECE UÇUŞUNA BAŞLAYACAKTIR"

Dünden beri sayın Cumhurbaşkanımıza sürekli olarak bilgi arz ediyoruz. En son geçen gece aradığımda 3.30'du. Devlet bütün ciddiyetiyle hakim. Akşener, Meclis kürsüsüne çıkıyor laf üretiyor. Gece görüşlü helikopterle ilgili, bu çok riskli bir iştir. Gece görüşlü helikopterler normal gece uçan bir helikopter gibi değildir. Gece görüşlü helikopterlerle ilgili o kadar iyi hesaplanması lazım ki başka faciayla karşı karşıya kalmayalım.

"YANGININ NASIL ÇIKTIĞINA DAİR BİR ŞÜPHELİMİZ VAR"

Planlamalarda da temmuzun başında gece görüşlü helikopterler konusunda anlaşmaları yaptı. Türkiye her meselesini, özellikle afet, Orman Yangınları gibi vatandaşının mağdur olabileceği konuları yönetebilecek kudrettedir. 1500 şu ana kadar sorti var, devlete iftira atmak doğru değildir, yanlış bir davranıştır. Gece görüşlü helikopterler de bu gece veya yarın gece uçuşuna başlayacaktır. Bu bir planlamadır. Yangını nasıl çıktığına dair bir kimlik tespitimiz ve şüphelimiz var. Yakında açıklayacağız

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...