Tgrt Haber
09 Haziran 2021 14:07

Meclis müsilajı araştıracak

AK Parti, Marmara’da etkili olan deniz salyası müsilajın araştırılması amacıyla Meclis'te komisyon kurulması için önerge verdi. Önerge perşembe günü Genel Kurul'da görüşülecek.

Meclis müsilajı araştıracak
müsilaj,,AK Parti,,TBMM,,marmara denizi,

Marmara Denizi’ni esir alan müsilaja karşı AK Parti harekete geçti. Meclis Başkanlığına, deniz salyasının nedenlerinin araştırılması için komisyon kurulmasına dair önerge verdi. AK Parti’nin önergesi perşembe günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Müsilajla ilgili kurulacak komisyon, deniz kirliliğinin önüne geçilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için çözüm önerilerini araştıracak.

Teklifte, musilajın deniz suyunun ısınması ile birçok olumsuzluğa sebep olduğu belirtildi. Deniz çevresinin kirlenmesini önlemek, kirliliği azaltmak ve kontrol edebilmek, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamanın öncelikli hedef olduğu belirtildi.

Akademisyen ve uzmanların da davet edilmesi beklenen komisyon yerinde inceleme de yapacak. AK Parti'nin komisyon kurulması önergesine diğer partilerin de destek vermesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...