Tgrt Haber
28 Temmuz 2022 13:15 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 13:20

Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı: CHP 29 vekil arıyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüşmek için olağanüstü toplantı çağrısına Meclis’ten olumlu cevap gelmesine rağmen yeterli sayıya ulaşılamadığı için olağanüstü genel kurul oturumu toplanmayacak

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı: CHP 29 vekil arıyor
TBMM,meclis,CHP,ak parti,HDP,sağlıkta şiddet

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin daha caydırıcı yasalar çıkarılması için CHP, Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP’nin çağrısı üzerine Meclis Başkanlığı, 1 Ağustos’ta Genel Kurul’un toplanacağını duyurdu. Ancak Genel Kurul’un toplanabilmesi için 200 milletvekili gerekiyor. AK Parti, MHP ve HDP görüşmelere katılmayacak. Bu nedenle yeterli sayıya ulaşılamadığı için olağanüstü genel kurul oturumu toplanmayacak. Görüşme yapılmadan kapanacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik hazırladığı 14 maddelik kanun teklifinin görüşülebilmesi için 120 milletvekilinin imzasıyla Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı.

Meclis başkanlığı o çağrıyı işleme alarak genel kurulun 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15’te toplanacağını duyurdu. CHP’nin çağrısı ve Meclis’in toplanma kararı üzerine açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Biz pazartesi günü olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacağız.” dedi.

TOPLANMA İÇİN 200 VEKİL ŞART

Meclis toplanma kararı aldı ancak Meclis aritmetiği nedeniyle görüşmeler yapılamayacak. Çünkü, Meclis Genel Kurulu’nun toplanabilmesi için 200 milletvekili gerekiyor. AK Parti ve MHP görüşmelere katılmayacak.

HDP DE KATILMAYACAK

HDP de görüşmelere katılmayacağını açıkladı. HDP’nin kararın nedeni olarak ise, polise yumruk atan Demokratik Bölgeler Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz ile ilgili olduğu iddia ediliyor. Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar çıkmıştı. HDP’nin de Aydeniz’in dokunulmazlık dosyasının genel kurula gelmemesi için olağanüstü oturuma katılmama kararı aldığı düşünülüyor.

HER TÜRLÜ SENARYODA 10 VEKİL EKSİK

Durum böyle olunca, olağanüstü toplantıya katılacak CHP ve İyi Parti’nin sandalye sayısı 171’de kalıyor. Bu durumda diğer partiler ve bağımsızlardan en az 29 milletvekili gerekiyor. Bağımsızlar ve küçük partilerin üye sayısı ise 19 ve tümü katılsa bile çoğunluk sağlanamıyor, 10 vekil eksik kalıyor. Bu durumda Meclis toplanmayacak ve görüşme yapılmadan kapanacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...