Tgrt Haber
14 May 2014 11:34

Meclis Soma'daki facia nedeniyle çalışmayacak

TBMM Genel Kurulu'nda Soma'daki facia nedeniyle saygı duruşu ve grup başkanvekillerine söz verilmesinin ardından yasama çalışması yapılmadan birleşim kapanacak.

Meclis Soma'daki facia nedeniyle çalışmayacak
soma faciası, maden faciası, meclis,

Meclis, Soma'daki facia ve milli yas ilan edilmesi nedeniyle çalışmayacak. Alınan bilgiye göre, TBMM Genel Kurulu'nda bugün birleşimin açılmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak, ardından grup başkanvekillerine söz verilecek. Yaşanan faciaya ilişkin tüm grupların imza atacağı ortak metnin okunmasının ardından Genel Kurul'da birleşim, yasama çalışmasına geçilmeden kapanacak. Genel Kurul'un yarın da çalışmayacağı öğrenildi. TBMM Genel Kurulu'nda, daha önce de Hint Okyanusu'ndaki deprem ve tsunami, 17 Ağustos Marmara depremi, 11 Eylül saldırıları gibi olaylar nedeniyle de saygı duruşunda bulunulmuştu.
Öte yandan, Meclis'teki komisyonlar ve basın toplantıları da iptal edildi.    
Türk Bayrağı Kanunu uyarınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının önündeki Türk Bayrağı hiç bir zaman, Anıtkabir'deki bayrak da 10 Kasım dışında yarıya indirilemiyor. Ancak milli yas nedeniyle Meclis ek binalardaki bayraklar ise yarıya indirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...