Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Mart 2015 16:41

Meclis yine gerildi

Meclis’te TRT Kurumu’nun Anadolu Ajansı’ndan hizmet alımı tartışmaya neden oldu.

Meclis yine gerildi
anadolu ajansı, tbmm, TRT Kurumu

TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu torba yasa görüşmeleri devam ediyor. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, TRT’nin Anadolu Ajansı’ndan hizmet alımları ile ilgili maddesine tepki gösterdi. Muhalefet milletvekilleri Anadolu Ajansı’na özel imtiyazlar verilmesini eleştirdi.
İÇİŞLERİ KOMİSYONU DA GERGİN TOPLANDI
TBMM’de İçişleri Komisyonu tartışmalarla başladı.
İçişleri Komisyonu ’İç Güvenlik Paketi’nin komisyona gönderilen kısmını görüşmek üzere toplandı. Komisyon, 68. maddesinden başlayarak, kanun tasarısını görüşecek. İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, tasarının 24 Kasım 2014 tarihinde esas olarak komisyona sevk edildiğini hatırlatarak, tasarının 3 Aralık 2014 tarihinde görüşmelere başlandığını ve 3 Aralık 2014 tarihinde alt komisyona sevk ettiğini söyledi. Ersoy, tasarının 19 Şubat tarihinde görüşmelerine başlandığını kaydederek, Genel Kurul çalışmalarında 68. maddeye kadar kabul edildiğini kaydetti.
CHP Ali Serindağ, usule ilişkin görüşlerini açıkladı. Serindağ, Ersoy’un ’sizin talebiniz üzerine isterlerse diğer siyasi parti Grupları’mızın temsilcilerine onar dakika söz veriyorum’ sözleri üzerine, "Bugüne kadar İçişleri Komisyonu’nda izlediğimiz usül budur. Görüşlerimi ifade edeceğim" ifadelerini kullandı.
Serindağ, tasarının hazırlandığından bu yana problemli olduğunu vurgulayarak şunları dedi:
"Şu anda hükümet sıralarında Bakan yok. Siz diyorsunuz ki, önergeler üzerinde görüşme açacağız, her önerge üzerinde bir kişiye söz vereceğiz. Başbakan Yardımcısı ’bu tasarı komisyonda üç günde görüşüldü. Kimse ses çıkarmadı’ diyor. Yurttaşları bu kadar yanlış bilgilendirmek olabilir mi? Sayın Başkan açıkladı. 3 Aralık’ta görüşmeye başlamışız, 27 Ocak’ta Komisyon raporunu hazırlamış. Yani yaklaşık iki ay görüşülmüş. Biz bu görüşme sırasında görüşlerimizi ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanı ’sağlık çalışanlarına şiddetin durması için bu tasarıyı getiriyoruz’ diyor. Herkes elini vicdanına koysun. Böyle bir şey var mı, sağlık çalışanlarına Şiddete karşı bir şey var mı."
Serindağ, Bakanın hükümetin yerine geçemeyeceğini savunarak, hükümet olarak hareket edemeyeceğini kaydetti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya milletvekili Faruk Bal, Genel Kurul görüşmelerinin çok gergin ve karmaşa içinde geçtiğini hatırlartarak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin konuşmasına Başkanlık Divanı’nın izin vermediğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...