Tgrt Haber
08 Ekim 2014 15:01

Mehdi Eker, 'Diyarbakır'da 10 kişi hayatını kaybetti'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da yaşanan olaylarda 10 kişinin öldüğünü, 45 kişinin de yaralandığını söyledi.

Mehdi Eker, 'Diyarbakır'da 10 kişi hayatını kaybetti'
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Mehdi Eker, kaos lobisi, çözüm süreci,

Bakan Eker, Diyarbakır'da yaşanan olaya ilişkin sağduyu çağrısında bulunarak, "Amacımız bu şehirde yaşayan insanların can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Barış ve sulhun dilini kullanmalıyız" dedi. Eker,  "Burada kaos lobisi var. Bunu bilelim. Bunun hedefi Türkiye'de özellikle bölgede 30 yıldır unutulan, son 2 yıldır hatırlanan barış ve huzur içerisinde yaşama duygusunu sabote etme, bu ortamı zehirlemektir. Çözüm sürecini zehirleme teşebbüsü var. Bunu kaos lobisi düzenliyor" diye konuştu.
Bakan Eker, "Türkiye'de huzuru barışı tesis edecek milli birlik ve beraberlik projesini hayata geçirecek, çözüm sürecini kalıcı bir barışa dönüştürecek bir uygulama içerisindeyiz. Buna zarar vermeye, zehirlemeye çalışanlara da bu fırsatı vermeyeceğiz. Birinci hedef bu. Bunu yapmaya kalkışıyorlar, çalışıyorlar. Tabi zil takıp oynayacaklar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...