Tgrt Haber
14 Nisan 2014 11:32

Melih Gökçek, Başbakan Erdoğan'dan neden özür diledi

Melih Gökçek, 17 Aralık soruşturması sürecinde Başbakan Erdoğan'ı yalnız bıraktığını kabul ederek kendisinden özür dilediğini ifade etti.

Melih Gökçek, Başbakan Erdoğan'dan neden özür diledi
melih gökçek, başbakan erdoğan, özür diledi, melik gökçek özür diledi, erdoğan'dan özür diledi, başbakan'dan özür diledi, melik gökçek neden özür diledi

Sabah gazetesinde yayımlanan söyleşisinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 17 Aralık sürecinde Başbakan Erdoğan'ı yalnız bıraktığını kabul ederek Erdoğan'ın kırılmakta haklı olduğunu dile getirdi. Paralel yapıyla ilk irtibatının Keçiören Belediye Başkanı olduğu döneme kadar uzandığını belirten Gökçek, paralel yapıyla irtibatının son beş yılda daha çok ilerlediğini belirtti. Paralel yaoıya yönelik zaman zaman yaptığı yardımların hesabını tutmadığını ifade eden Gökçek, paralel yapının, sözlerini yerine getirmeyenlere karşı son derece acımasız davrandığınının çok net ortada olduğunun altını "İnsanlar paralel yapıdan korkuyorlar. Çünkü paralel yapının söylediklerini yapmayan insanların, poliste tutulan zabıtlar ve yargıda alınan kararlarla çok kısa sürede mahkûm edilerek hapse atıldığını görüyoruz. Acımazsız davrandıkları çok net olarak ortada. İnsanlar "Acaba bu polisler bize de böyle şeyler yaparlar mı" diye çok büyük endişe duyuyor. Bunun için de bir çok şeyi söylemekten çekiniyorlar." sözleriyle çizdi.
Paralel Yapı, Askerden Daha Tehlikeli!
Ülkenin polis ve yargı devleti haline gelmesi, herkesin endişe içinde yaşaması durumunda demokrasinin ortadan kalkacağını söyleyen Gökçek, Paralel Yapı'nın askerden daha tehlikeli olduğunu şu sözlerle ifade etti: "Paralel yapıyı daha tehlikeli görüyorum. Asker bağırır çağırırdı ama kolundan tutup içeri atmazdı. Ancak darbelerde insanlar hapse atılırdı. Şimdi darbe olmadan, insanlara bazı suçlamalar yükleniyor ve hapse giriveriyorlar."
17 Aralık Gözümüzü Açtı!
Dershanelerin dönüştürülmesi tartışmalarına kadar Paralel Yapının tehlikeli olup olmadığı üzerine hiç düşünmediğini ancak 17 Aralık olayının gözlerini açtığını belirten Gökçek, o güne kadar o kesimin yanlış bir şey yapmayacağını düşündüğünü söyledi. Gezi olaylarını uluslararası güçlerin düzenlediğini de ifade eden Gökçek, 17 Aralık sonrasında Gezi olaylarında olduğu kadar Twitter'ı aktif kullanmadığını da kabul etti. 17 Aralık süreciyle ilgili 30 Mart'a kadar süren bir sessizliğe gömüldüğünü kabul ettiğini belirten Gökçek, "Bu konuda geç kaldığımız için Başbakanımız'dan da özür diledim. Başbakanımız tek başına bırakılmıştır. Kırgınlığı olmaması mümkün değil. Ben de biraz geriden geldim. Ondan dolayı da Başbakanım'dan özür diliyorum." ifadelerini de kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...