Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2014 17:27

Melih Gökçek Obama'nın danışmanına Gazze dersi verdi

Melih Gökçek, twitter'da ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanı ile tartıştı. Gökçek, danışman Rice'a Gazze dersi verdi.

Melih Gökçek Obama'nın danışmanına Gazze dersi verdi
melih gökçek, obama'nın danışmanı, twitter,

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile Twitter'da İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonu ile ilgili tartıştı. Gökçek, kendisini Yahudi düşmanlığı ile suçlayan Rice'a İngilizce attığı tweetlerde, "Sayın Rice, biz Yahudi değil İsrail düşmanıyız. Bizim ülkemizde pek çok Yahudi var ve huzur içindeler" dedi.
Gökçek, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınaması sonrasında kendisine "Yahudi düşmanı" diyen Rice ile twitter'da kavgaya tutuştu. Gökçek, Rice'a İngilizce olarak çok sayıda tweet attı. Gökçek, Rice ile Gazze'de ölen çocukların fotoğraflarını ve ilgili haberlerin linkini de paylaştı. İsrail'i sadece kendilerinin değil, ABD ve İngiltere'de bulunan bazı Yahudilerin de protesto ettiklerini hatırlatan Gökçek, "Bakınız Sayın Rice, biz Yahudi değil İsrail düşmanıyız. Bizim ülkemizde pek çok Yahudi var ve huzur içindeler" dedi.
'KATLEDENLER CANİ DEĞİLDİR' DESENİZE
Gökçek, Rice'a "Bana, 'Bu çocukları katledenler cani değildir' desenize Sayın Rice. Bu cani İsrail'i niye durdur muyorsunuz? Sayın Rice, Hitler'in yaptıkları ile İsrail'in yaptıkları arasındaki farkı söyler misiniz? Sayın Rice siz cevap verene kadar size mesaj göndermeye devam edeceğim. Ambulansa bomba atmak canilik değil mi?" diye yazdı.
OBAMA'YA TEŞEKKÜR
Rice'a, ABD Başkanı Obama'nın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı telefon konuşmasında, Netanyahu'yu operasyonu bitirmesi için azarladığına yönelik basında çıkan haberin linkini de gönderen Gökçek, "Bak bu güzel haber. Teşekkürler Obama" dedi.
(HABER7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...