Tgrt Haber
31 Mart 2014 08:14

Melih Gökçek, seçim galibiyetini ilan etti

Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığı için Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasında kıran kırana bir yarış geçti. Gökçek, galibiyetini ilan etti.

Melih Gökçek, seçim galibiyetini ilan etti
ankara büyükşehir belediye başkanlığı,ankara'da gökçek önde,melih gökçek,mansur yavaş,chp,ak parti,kıran kırana yarış,ankara'da kıran kırana yarış

Melih Gökçek, “Şu an itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi adayından 30 bin oy farkla öndeyim. Sayılmayan 62 sandık bulunuyor. Bizim hesaplarımıza göre 44.7 ve 43.8 olarak seçim yüzde 99.5 olarak neticelendi. Bunun için Ankaralılara bir kez daha teşekkür ederim” dedi. Balgat’ta bulunan AK İl Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’un da katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, oyların sayımını bekledikleri için uzun bir süre açıklama yapmadıklarını belirterek şunları söyledi: “Biz ekranlara çıkmayınca birçoğu da heveslendi tabi. Bu arada CHP adayı televizyon televizyon gezdi. Netice almadan açıklama yapmak istemedik. Bütün tutanakları topladık, neticeye ulaştık. Şimdi karşınıza çıkıyoruz. Bunların yapmış olduğu hareket ise milleti sokağa dökmektir, döktüler de maalesef. Gençler seçimi kazandıklarını sanarak sokağa çıktı. Aradaki fark cüzi bir fark değil. Arada 30 bin fark var. 62 sandık kaldı sayılmayan. Bizim hesaplarımıza göre 44.7 ve 43.8 olarak seçim yüzde 99.5 oranında neticelendi” dedi. Gökçek, seçim sürecine ilişkin yaptığı çarpıcı değerlendirmede, “Bir tarafta CHP, diğer tarafta MHP’den takviyeler. Arkasından paralel yapıdan destekler. Yurt içinde baronlar. Yurt dışında beynelminel güçler zayıf halka olarak Ankara’yı seçtiler” diye konuştu.
“BÜTÜN TÜRKİYE BAŞBAKANINA VE ZAFERİNE SAHİP ÇIKTI”
Ankara’da puanı geçen döneme göre yüzde 6.5 oranında yükselttiklerine dikkat çeken Başkan Gökçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu zaferin kazanılması son derece anlamlı. Bütün Türkiye Başbakanına ve zaferine sahip çıktı. Ankaralılara teşekkür ediyorum. Benden sonra görevimi AK Partili’ye bırakırken daha çok puan almasını temenni ediyorum.” Başkan Gökçek, 2-3 gün boyunca hile yapıldığına dair söylentilerin çıkarılacağını söyleyerek, “Türkiye’yi çalkalayacaklar. Bu teknoloji çağında hile yapılması mümkün değildir. Hile yapan varsa sandıkta yapmıştır. Hile yapan varsa şerefsizdir. Bu saatten sonra kim hile diye bahsediyorsa mağlubiyeti hazmedemediği için yapıyordur. Sadece toplumu germek ve sokağa dökmek için yapılıyordur. Bundan da bir şey çıkmaz. Bu zaferle Türkiye rayına oturacaktır. Sayın Başbakanım yolun açık olsun” şeklinde konuştu.
“TÜM ANKARALILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Basın toplantısının ardından Seçim Koordinasyon Merkezi’nin önünde toplanan coşkulu kalabalığı selamlayarak kısa bir konuşma yapan Başkan Gökçek, “Seçim süresi içinde yanımda olan, beni yalnız bırakmayan, bana oy veren tüm Ankaralılara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...