Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2015 17:45

Merakla beklenen anket sonucu açıklandı

Seçim sonuçlarının ardından yapılan en kapsamlı anket sonucu açıklandı.

Merakla beklenen anket sonucu açıklandı
anket, seçim,

MAK Danışmanlık 11-14 Haziran 2015 tarihinde 30 Büyükşehir, 20 il, ve 194  ilçede 5500 kişi ile yaptırttığı 07 Haziran 2015 Türkiye Genel Seçim sonrası siyasi ölçüm finansmanını açıkladı. Yarın bir (ERKEN) seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?  Soruya aldığımız cevap özellikle HDP’ye verilen oylarda 2-3 puanlık pişmanlık ifadesinin varlığı dikkat çekmektedir. Bu durum muhtemelen HDP ile siyasi hiçbir bağı olmamakla birlikte konjektürel nedenlerle BARAJI AŞSIN diye verilen oylardır. HDP’ye emaneten verilen oyların içinde özellikle sol taban oylarının kalıcı olabileceği ama sağ seçmen oylarının konjektürel sürecin sonunda doğal tabanına döneceği düşünülebilir.
Merakla beklenen anket sonucu açıklandı
Yukarıdaki cevapların içinde kararsız seçmen dağılımlı sonuç incelendiğinde kararsızlar matamatiksel dağıtıldığında AK Parti’nin % 44 bantında, CHP’nin % 25, MHP’nin % 16, HDP’nin de % 11’ler düzeyinde olduğu görülmektedir. Ancak bu araştırma sonucu; bugün bir seçim sonucu olarak önümüzde olsaydı koalisyonlar yerine bugün gündemimizde tek partinin (AK PARTİ) kabinesi olurdu.
Merakla beklenen anket sonucu açıklandı
KOALİSYON HÜKÜMETLERİNİN TEK PARTİLİ BİR HÜKÜMETDEN DAHA BAŞARILI OLUP OLAMAYACAĞI KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? 

Sorumuza aldığımız yanıt 7 Haziran da ortaya çıkan seçim sonuç tablosuna rağmen vatandaşın Koalisyonlar konusunda negatif rezervi olduğunu ifade eden bir yaklaşımda olduğu görülmektedir.
Merakla beklenen anket sonucu açıklandı
ERKEN SEÇİM OLSA SİYASİ TERCİHİNİZ DEĞİŞİR Mİ? 

Sorumuza görüş belirtmeyen vatandaşlarımızın matematiksel dağılımıyla baktığımızda yaklaşık % 18 lik bir oran değişebilirdiyerek bıçak sırtı yürüyen sisyasi dengelerimizde büyük değişimlerin mümkün olduğunu bize göstermektedir.
7 Haziran seçimlerinde politik görüşünüzden farklı nedenlerle bir başka partiye oy verdiniz mi? Sorusuna görüş belitmeyenlerin de matematiksel dağılımı yapıldığında % 18 civarında bir seçmenin konjektürel nedenlerle kendi siyasi görüşünün dışında bir partiye oy verdiğini görebiliyoruz.
Merakla beklenen anket sonucu açıklandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...