Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 14:52

Merkel: Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini sanmıyorum

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği süreciyle ilgili açıklama geldi. Merkel, "Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini sanmıyorum" dedi.

Merkel: Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini sanmıyorum
angela merkel,türkiye,avrupa birliği,AB,mülteci,almanya

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin’de basın toplantısı düzenledi.

Merkel düzenlediği basın toplantısında korona virüs salgınından, ülkede etkili olan sel felaketine ve Türkiye ile ilişkilere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

MERKEL’DEN KARAMSAR TÜRKİYE YORUMU

Almanya Almanya Şansölyesi toplantıda Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin AB ilişkilerine değinen Merkel, “Türkiye’nin AB’ye üye olabileceğini sanmıyorum” ifadesini kullandı.

MERKEL'DEN TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Açıklamaları sırasında Türkiye’yi Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapması nedeniyle öven Merkel, “Türkiye, Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaparak çok iyi bir iş yapıyor. Türkiye ile olan (mülteci) anlaşmanın sürmesini istiyorum. Ankara ile daha yakın ilişki istiyorum” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...