Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2021 10:18

Metin Gürcan kimdir? Deva Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan neden gözaltına alındı?

DEVA Partisi kurucusu Metin Gürcan, gözaltına alındı. Peki Metin Gürcan kimdir, kaç yaşında? DEVA Partili Metin Gürcan neden gözaltına alındı, tutuklandı mı?

Metin Gürcan kimdir? Deva Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan neden gözaltına alındı?
deva partisi,ali babacan,metin gürcan

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Gürcan destek polis ekiplerinin evinde arama yaptığını ifade ederken destek istedi. İşte Deva Partili Metin Gürcan hakkında bilmeniz gerekenler. 

METİN GÜRCAN KİMDİR? 

Metin Gürcan 1976 yılında dünyaya geldi. Gürcan 1998 yılında Kara Harp Okulu'ndan Sistem Mühendisi Piyade Teğmen olarak derece ile mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik birimlerinde 1998-2014 yılları arası görev alan Metin Gürcan akademik çalışmalarına devam edebilmek için 2015 yılında emekli oldu. Metin Gürcan kariyerinin yaklaşık 8 yıllık bölümünü Güneydoğu Anadolu bölgesi, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da çeşitli operasyonel faaliyetler, irtibat ve eğitim görevlerinde geçirdi. 

Metin Gürcan Özel Kuvvetler bünyesinde yetişti. ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü'nde 'Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat merkezi yönetimi arasındaki çevre-merkez ilişkisi' adlı teziyle master derecesi aldı. İngilizce ve Rusça bilen Metin Gürcan, çeşitli Türk ve yabancı haber sitelerinde güvenlik konularında yazıları bulunuyor. 

2009 yılında Solomon Asch Conflict Center/ Bryn Mawr College'de ve 2014 ile 2015 yıllarında yılında Oxford Üniversitesi Savaşın Değişen Karakteri (Changing Character of War-CCW) programında misafir araştırmacı olarak çalıştı.

Metin Gürcan kimdir? Deva Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan neden gözaltına alındı?

METİN GÜRCAN NEDEN GÖZALTINA ALINDI? 

DEVA Partisi kurucusundan Metin Gürcan sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltı gerekçesinin "siyasi casusluk" olduğunu paylaşan Gürcan şu ifadeleri kullandı:
"Siyasi casusluk suçlaması ile gözaltına alınıyorum. Polisler evde… Arama yapıyorlar . Şok oldum. Desteğiniz istiyorum" 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Metin Gürcan’ın gözaltı kararı hakkında saat 10.30'da İl Başkanlığı'nda açıklama yapması bekleniyor. Parti avukatlarının da Metin Gürcan'ın evine gittikleri öğrenildi.

Metin Gürcan Turkish Studies, Small Wars Journal, Dynamics of Asymmetric Conflict, Perceptions gibi uluslararası hakemli dergiler ve ulusal hakemli dergilerde; çatışmanın değişen doğası, terörizm, ayaklanma ve ayaklanmaya karşı koyma, sivil-asker ilişkileri, dış politika ve askeri strateji konularında yayımlanan 22 akademik makalesi (3'ü SSCI) bulunuyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında gözaltı kararı verdiği Gürcan'ınstanbul Bakırköy'deki evinde arama yapıldı. Gözaltına alınan Metin Gürcan buradaki işlemlerin ardından Ankara'ya getirelecek. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...