Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Nisan 2019 16:26

Mevlüt Uysal: Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan seçmen hareketi var

Büyükçekmece'deki usulsüzlüklerle ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 'Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan seçmen hareketi var.' dedi.

Mevlüt Uysal: Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan seçmen hareketi var
mevlüt uysal

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal İstanbul seçimlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
 
Mevlüt Uysal'ın açıklamalarından satır başları: 
 
19 yıl da serbest avukatlık yaptım. Büyükçekmece’de hukuken yapmamız gereken şeyleri yaptığımızı düşünüyoruz. Bugün özellikle Büyükçekmece’de neler yaşadık aday olarak ve süreç içerisinde neler yaşadık onlarla ilgili sizleri bilgilendirmek istedik.
 
24 Haziran seçimlerinde seçmen sayımız 172 bin 351… Bugün 174 bin 661.. Aradaki fark 2 bin 100 civarında. Niye bu kadar az fark varken niye bu kadar büyük tartışma var. Özellikle CHP yetkilileri bunun üzerinden tartışılacak bir şey yok diyerek buradaki tartışmayı kapatmak istiyorlar. 24 Haziran’a göre 2b in 100 civarında artış olsa bile yüzde oranı itibariyle Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan seçmen hareketi yaşanmış. 172 bin 351 seçmenden toplam 11 bin 954 seçmen düşürülmüş. Bu düşürülenler içerisinde ölümle, yurt dışına çıkanlar, askere gidenler var, il dışına gidenler var, bir de hiçbir yerde seçmen olamayanlar var. Toplamda da 14 bin 264 seçmen de buraya yeni kayıt yapılmış. Toplamda yaklaşık 26-27 bine yakın seçmen hareketi olmuş. 11 bin 954 seçmen içerisinden yaklaşık burada 3 bin 92 seçmenin hiçbir yerde seçmen kaydı yok. Bir nevi vatandaşlıktan çıkarılmış gibi.

''Büyükçekmece'deki seçimler iptal edilirse, buradaki trafiğe baktığımızda İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri de bundan etkilenir''

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...