Tgrt Haber
15 Haziran 2019 10:48

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den ABD'ye S-400 tepkisi

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "ABD'nin S-400 üzerinden Türkiye'yi ablukaya alma çabası, dostane ve iyi niyetli bir tavır değildir."

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den ABD'ye S-400 tepkisi
bahçeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"CHP'nin adayı seçilmiş olsaydı bile nasıl etkin biçimde hizmet edecekti"

31 Mart seçimlerinden birkaç gün sonra yeni bir sistem önermiştim. 30 büyükşehir belediye başkanı seçilsin, seçilenler de alt belediyeleri belirlesin. İlçelerde yeşeren iradenin büyükşehirlere yansımaması pek çok soruna davetiye çıkaracaktır. 39 ilçenin 25’inde Cumhur İttifakı kazandı. Büyükşehiri kaybetmemiz demokrasi açığıdır. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı seçilmiş olsaydı bile etkin biçimde nasıl hizmet edecekti?

"Muhtarlık demek demokrasiyi diri tutmak demektir"

Bizim değerlendirmelerimizin istismar edenler oldu. Muhtarlıkların kaldırılması hususunda kesinlikle bir görüşümüz yoktur, gerek de yoktur. Muhtarlık demek demokrasiyi diri tutmak demektir.

"ABD, Türkiye’nin sinir uçlarıyla oynamaktadır"

Türkiye tam bağımsız bire ülkedir. Bu konuda kuşku ve tereddüdü olan varsa ya cahildir ya da işbirlikçidir.

ABD'nin S-400 üzerinden Türkiye'yi ablukaya alma çabası dostane değildir. Bu dil emperyalist ve zorba bir dildir. ABD, Türkiye’nin sinir uçlarıyla oynamaktadır. Bu mektuba en kararlı cevap,  buruşturup iadeli taahhütlü gerisin geriye göndermektir.

 

"Türkiye diz çökmeyecektir, Türkiye boyun eğmeyecektir"

NATO, ABD'nin arka bahçesi, demir yumruğu, oyuncağı, keyfi olarak 'onu alıp bunu atacağı' küresel bir organizasyon değildir. Eğer böyleyse Türkiye, NATO üyeliği başta olmak üzere tek taraflı işleyen uluslararası nitelikli tüm bağ ve bağlantılarını derhal sorgulamalı, bağımlılık ve tutsaklık oluşturan bütün oluşumlarla diyaloğunu kesmelidir. Türkiye diz çökmeyecektir, Türkiye boyun eğmeyecektir. Türkiye hiç kimseye mecbur, hiç kimseye mahkum değildir.

"Türkiye S-400’ü alacak ve konuşlandıracak"

F-35’i vermeyiz diyenler, günü geldiğinde Türk ile tanışacaktır. Türkiye, S-400'ü alacak ve konuşlandıracaktır. Bu iş bitmiş, konu kapanmıştır. Gerisini ABD düşünmelidir.

"Kürt-Türk arasına nifak sokmaya çalışanlar bozguna uğratılacaktır"

Türkiye'yi bölmeye, kardeş kavgası çıkarmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir, bekamız muhafaza edilecektir. Kürt-Türk arasına nifak sokmaya çalışanlar bozguna uğratılacaktır. Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımız, ciğer parelerimizdir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...