Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Şubat 2014 22:54

MHP'den Celal Tektaş için tehdit iddiası

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, belirledikleri adayın ailesinin tehdit aldığı yönünde aldıkları bilgiler üzerine Dicle'de yeni bir aday belirlediklerini söyledi

MHP'den Celal Tektaş için tehdit iddiası
bahçeli, milliyetçi hareket partisi, Sadir Durmaz, mhp, Celal Tektaş

MHP'nin, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinden gösterdiği belediye başkan adayı Berzan Tektaş'ın, terör örgütü PKK'nın ailesini tehdit etmesi nedeniyle değiştirildiği ileri sürüldü. Tektaş'ın kardeşi Celal Tektaş, kardeşinin istifa dilekçesini vermesine rağmen MHP sitesinde bunun yürürlüğe girmediğini ifade etmiş ve "Biz aile olarak bu durumdan dolayı utanç duyduk ve halkımızdan özür diliyoruz. Biz aile olarak bir kez daha BDP'yi desteklediğimizi açıklıyoruz" demişti. MHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Milliyet'e yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Belediye Başkanlığı için Berzan Tektaş'ı aday gösterdiklerini ancak örgütten tehdit aldığı duyumları üzerine bu ismi değiştirdiklerini belirtti. durmaz, "Diyarbakır Dicle ilçesi MHP adayı daha önce Berzan Tektaş idi. Ailesinin tehdit edildiği bilgisinin ulaşması üzerine yerel teşkilatımız bu ismi değiştirdi. Adayımız Hamdullah Karakoç'tur. Seçim çalışmalarını yoğun şekilde yürütmektedir. Berzan Tektaş'ın ağabeyi BDP'yi desteklediklerine ilişkin bölgede açıklamalar yapmış. Bunun MHP ile ilgisi yoktur. Böyle bir şey de vaki değildir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...