Tgrt Haber
26 Temmuz 2014 12:07

MHP'den ülkücülere sert tepki!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, 'Kendilerine 'bağımsız ülkücüler' diyenler, adlandırmalarının aksine ülkücülükten bağımsızdırlar' görüşünü dile getirdi.

MHP'den ülkücülere sert tepki!
mhp, ülkücüler, ülkücülere tepki, bağımsız ülkücüler,

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, "Kendilerine 'bağımsız ülkücüler' diyenler, adlandırmalarının aksine ülkücülükten bağımsızdırlar ve o sevgili başbakanlarına her anlamda bağımlıdırlar" görüşünü dile getirdi. Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, kendilerine "bağımsız ülkücüler"  diyen bir grubun cumhurbaşkanı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ı desteklediğini  açıkladığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Kendilerine 'bağımsız ülkücüler' diyenler, adlandırmalarının aksine  ülkücülükten bağımsızdırlar ve o sevgili başbakanlarına her anlamda  bağımlıdırlar. Yani, aslında onlar 'bağımsız ülkücüler' diye değil 'bağımlı  Tayyipçiler' olarak anılmalıdır. Geçmişte, ülkücü hareketi Avrupa'da ikiye bölen  kişi, pişmanlık duyup af dileyeceği yerde bugün de azılı bir ülkücü düşmanının  çığırtkanlığını yapıyorsa ülkücülükten bağımsız olabilir ama bağımsız ülkücü  olamaz. Ülkücülük, Türk milliyetçiliğinin bir yorumudur. Milliyetçiliği  ayaklarının altına aldığını söyleyen birine bağlanmakla ülkücü olunur mu?"
Erdoğan'a ülkücülerden destek!
MHP'nin belli bir siyasi konuda geliştirdiği direnci kırmak için  karşısına "eski ülkücüler" adı verilen kişilerin çıkartılmasının yeni olmadığını,  geçmişteki örneklerin 12 Eylül'ün hemen sonrasında başladığını ifade eden Kaya,  "Bunların neden piyasaya çıktıklarını anlamak istiyorsanız ne zaman çıktıklarına  bakmalısınız. Böylece kime ve ne karşılığı bağlı olduklarını da anlarsınız"  görüşünü savundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...