Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Kasım 2021 19:41

MHP’li Kılavuz: Türkkan’ın önce soyadı değişsin

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın şehit abisine ettiği küfre bir tepki de MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’dan geldi. Kılavuz, Lütfü Türkkan’ın önce soyadının değiştirmesini sonra ise milletvekilliğinden istifa etmesini istedi.

MHP’li Kılavuz: Türkkan’ın önce soyadı değişsin
Lütfü Türkkan,MHP,Olcay Kılavuz

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de şehit abisi Tahir Gümren’e ettiği küfür herkes tarafından büyük tepki ile karşılaştı. Hükümet ve sivil toplum örgütlerinden gelen tepkiler dinmezken bir açıklamada MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’dan geldi. Kılavuz yaptığı açıklama ile Türkkan’ın önce soyadını değiştirmesini, sonra milletvekilliğinden istifa etmesini istedi.

"TÜRKKAN DAHA ÖNCE ŞEHİT BABASINI KIYAFETİ NEDENİYLE ELEŞTİRDİ"

Kılavuz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkkan'ın, Bingöl'de bir şehit yakınına gösterdiği tavır nedeniyle milli vicdanları derinden yaraladığını ifade etti. "İradesini Kandil ve Pensilvanya'ya ipotek ettirenler, aziz milletimizin teveccühüne mazhar olmadıkça çıldırmışlardır ve şehit ailelerine küfür edecek kadar alçalmışlardır." diyen Kılavuz, Türkkan'ın, daha önce de şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün babasını, TBMM'yi ziyareti sırasındaki kıyafeti nedeniyle eleştirdiğini söyledi.

“BOŞ HAYALDEN İBARET”

Kılavuz, "Meral Akşener ve avanelerinin terörist Demirtaş'a gösterdiği yakın alakayı şehit ailelerine göstermesini ve asil milletimizin değerlerine kıymet verilmesini beklemek, boş bir hayalden ibarettir." ifadelerini kullandı. Türkkan'ın TBMM'nın üyesi olmasını, "garabet ve utanç verici" olarak nitelendiren Kılavuz, "Grup Başkanvekilliğinden istifa etmen yetmez, önce Türkkan olan soyadını değiştirmeli ve sonra da milletvekilliğinden geciktirmeksizin istifa etmelisin." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...