Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2022 11:20 - Güncelleme : 21 May 2022 11:26

Miçotakis’ten stratejik iş birliğini bozacak hamle: ‘Üçüncü kişileri araya sokmayalım’ demişti! Erdoğan talimat verdi: Yapabilirdik ama artık…

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ABD’ye Türkiye’yi şikayet ederek F-16 satışlarının önüne geçmek istemesinin ardından Türkiye tepkisini koydu. AK Parti’nin MYK toplantısında konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ile stratejik ilişkilere ket vurduğu öğrenildi.

Miçotakis’ten stratejik iş birliğini bozacak hamle: ‘Üçüncü kişileri araya sokmayalım’ demişti! Erdoğan talimat verdi: Yapabilirdik ama artık…
miçotakis,yunanistan

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in ABD Kongresine hitabında söylediği sözler Yunanistan’ın kredisini tüketti. Ülkesinin iddialarını yineleyerek ‘Üçüncü kişileri sokmayalım’ sözünden dönen Miçotakis’in bu açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MYK toplantısında “Miçotakis, ‘üçüncü kişileri işin içine sokmayalım’ dedi ama gitti ABD’de konuyu konuştu.” diyerek Yunanistan ile stratejik ilişkilerin önünü kapattı.

“MUTLAKA GÖZDEN GEÇİRMEMİZ GEREKİYOR”

Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin “PKK’ya destek verene biz destek veremeyiz” ifadelerini kullandığının belirtildiği toplantıda Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ABD’deki açıklamalarına sert tepki gösterdiği öğrenildi. İnsan Hakları Başkanlığı’nın ülkelerin insan hakları ihlallerine ilişkin sunumu sırasında gündeme gelen Miçotakis’in açıklamalarıyla ilgili Erdoğan’ın, “Yunanistan’la stratejik iş birliği görüşmeleri yapabilirdik ama son açıklamalarından sonra onu da değerlendirmemiz gerekir. Miçotakis ‘Üçüncü kişileri işin içine sokmayalım’ dedi, ama gitti Amerika’da bu konuyu konuştu. Stratejik iş birliği ve ortaklık meselesini mutlaka gözden geçirmemiz gerekiyor” dediği öğrenildi.

BAHAR HAVASI BAŞLAMADAN BİTTİ

Miçotakis, Rusya’nın Ukrayna işgalinin başlamasıyla ortaya çıkan enerji krizinden sonra “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmem lazım” diyerek Türkiye’ye gelmişti. Rusya-Ukrayna krizinin ana gündem maddesi olduğu mart ayındaki görüşme olumlu havada geçince iki ülke arasında yeni bir dönem başlayacağı umudu doğdu.

Ancak kısa süre sonra Yunan uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmeye başlamasının ardından Miçotakis son olarak “Kıbrıs Adası’nda iki devletli bir çözümü asla kabul etmeyeceklerini” ifade etmesi ve ABD Kongresi’nden Türkiye’ye yapılacak muhtemel silah satışlarında Doğu Akdeniz’deki durumu göz önünde bulundurmasını istemesi ikili ilişkilerdeki bahar havasını sonlandırdı.

“ÇALIŞMALARINIZI HIZLANDIRIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2023 seçimleriyle ilgili de kurmaylarına talimatlar verdiği belirtildi. Erdoğan’ın, “Son bir seneye giriyoruz. Son yılı iyi değerlendirmemiz lazım. Yazı iyi değerlendirelim. Çalışmalarınızı hızlandırın” diye konuştuğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...