Tgrt Haber
04 Haziran 2021 12:16

Millet İttifakı'nda adaylık krizi: Telefonla aradılar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'na adaylık sinyalleri Millet İttifakı’nda kriz çıkardı. İyi Parti ve SP liderlerinin, Kılıçdaroğlu'nun sıklıkla aday olabileceğini dile getirmesinden rahatsız olduğu ve telefonla tepki gösterdiği öne sürüldü

Millet İttifakı'nda adaylık krizi: Telefonla aradılar...
meral akşener,kemal kılıçdaroğlu,millet ittifakı,seçim,cumhurbaşkanlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son haftalarda sıklıkla Cumhurbaşkanlığına aday olabileceğini dile getiriyor. Parti yönetiminin ve tabanının da adaylık için hazırlanması Millet İttifakı’nın diğer ortakları olan Saadet Partisi ve İyi Parti’de rahatsızlık oluşturdu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına oynamasına ilişkin telefonda görüşme yaptıkları iddia edildi.

Millet İttifakı’nın diğer iki liderinin Kılıçdaroğlu ile adaylık konusunda henüz konuşma gerçekleştirmediği belirtildi. Meral Akşener’in bir televizyonda Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalarının Kılıçdaroğlu’na bir ‘gönderme’ niteliği taşıdığı ifade ediliyor.

'ADAYLIK SİNYALİ İTTİFAKA ZARAR VERİR'

Söz konusu programda “Kendimle ilgili çok net bir şey söyleyeyim” diyen Akşener “Şahsi bir hedefe, kendime dair bir projeye yönelik adım atmıyorum, atmayacağım” demişti. Ortak bir adayla seçime gidilmesinde fayda olduğunu belirten Akşener, açıklamalarının devamında “Bugünden bunları konuşmanın aradaki birlikteliğe zarar verebileceğini düşündüğüm için, seçim zamanı bunun oturulup konuşulması lazım. Şu an itibarıyla erken” ifadelerini kullanmıştı.

Meral Akşener’in bu sözleriyle üstü kapalı bir biçimde Kılıçdaroğlu’na 'Adayımız değilsin' mesaj verdiği kulislerde konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ADAYLIK SİNYALİ?

Twitch yayıncısı Jahrein'e konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık sinyali vermişti. Kılıçdaroğlu, söz konusu programda partisinin şu anda bir adayı olamdığını ve cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ittifakla konuşmak zorunda olduklarını açıklamıştı. Ancak CHP liderinin "Seçildiğimde bana hakaret etmemek kaydıyla her türlü eleştiriyi yapabilecekler" ifadesini kullanması, Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık sinyali verdiği şeklinde yorumlanmıştı.

PLANLI MI? 

Öte yandan, adaylık krizinin önümüzdeki günlerde daha derinleşebileceği belirtilirken, Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışının planlı olduğunu öne süren de var. CHP Genel Başkanı’nın, ismi anketlerde öne çıkan muhtemel adayların seçimlere kadar yıpranmasını önlemek için kendisini öne çıkardığı değerlendirmeleri yapılıyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...