Tgrt Haber
19 Ekim 2021 09:53

Millet İttifakı’nda tansiyon yükseliyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bürokrasiye yönelik sert ifadeler kullandı. Hükümetten ana muhalefet liderine sert tepkiler geldi. Kılıçdaroğlu’nun skandal ifadeleri ittifak içinde de huzursuzluğa neden oldu.

Millet İttifakı’nda tansiyon yükseliyor
millet ittifakı,kemal kılıçdaroğlu,politika

Memur ve bürokratları hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sert açıklamaları gündemdeki yerini koruyor. Hükümetin sert tepkiler gösterdiği Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları Millet İttifakı’nda da huzursuzluk çıkardı.

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİNE ELEŞTİRİ

İttifak içinde CHP liderinin açıklamalarının şaşkınlıkla karşılandığı öğrenildi. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun kullandığı söylemin siyasetin tansiyonunu yükselttiği, kendisini “güçlü gösterme” çabası içinde olduğu ve gerginlik çıkardığı düşüncesinin ittifak ortaklarında hakim olduğu konuşuluyor. Saadet Partisi ise CHP liderine tepkisini açık açık dile getirdi. Katıldığı bir TV programında “Kılıçdaroğlu’nun 18 Ekim’i milat etmesi garabet bir durumdur” diyen Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarını yadırgadığımı ifade etmek isterim” dedi.

İYİ PARTİLİLER KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINA MESAFELİ

Özellikle İyi Parti içinde, son çıkışı başta olmak üzere Kılıçdaroğlu’nun son dönemde ittifak ortaklarına sormadan “iktidarları dönemine” ilişkin çeşitli açıklamalar yapmasının tartışmalara neden olduğu belirtiliyor. İyi Partililerin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mesafeli durdukları ifade edilirken tek taraflı bir aday ilanının uygun olmayacağı da konuşuluyor.

“ÇOK TEKİL SÖYLEMLER KULLNIYOR” ELEŞTİRİSİ

Geçtiğimiz haftalarda bir TV kanalında yaptığı açıklamalarda Kılıçdaroğlu’nu açık bir şekilde eleştiren İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Kılıçdaroğlu’nun çok tekil söylemlerde bulunduğunu belirterek şunları söylemişti: İttifak hâlindeysek, bunları ortaklaşa kararlaştırmalı ve ortak bir dille birlikte açıklamalıyız. Madem birlikte hükûmet kuracağız, bunları bize sordunuz mu?” Pacacı’nın bu açıklamaları bu rahatsızlığın yansıması olarak yorumlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...