Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2022 07:27

Yılın ilk MGK toplantısı bugün: İşte masadaki kritik konular

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanacak. Ermenistan ile yeni dönemdeki ilişkiler, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, Ukrayna-Rusya krizi ve terörle mücadele MGK’nın gündeminde olacak.

Yılın ilk MGK toplantısı bugün: İşte masadaki kritik konular
milli güvenlik kurulu,,MGK,,erdoğan,

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), yılın ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bugün yapacak. Toplantının ana gündem maddeleri Ermenistan ile yeni dönemdeki ilişkiler, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, Ukrayna-Rusya gerilimi ve terörle mücadele olacak.

ERMENİSTAN VE İSRAİL İLE İLİŞKİLER

Ermenistan ile ilişkilerde gelecek dönemde atılacak adımların planlaması toplantıda gündeme gelecek. Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, sürece ilişkin bilgilendirme yapacak. İsrail ile normalleşme adımları da masada olacak. Yahudi tarihi ve Türkiye’nin Orta Doğu siyaseti üzerinde akademik çalışmaları bulunan ve iyi derecede İbranice bilen Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ufuk Ulutaş’ın ve İsrail tarafından ismi bildirilen büyükelçinin atanması konusu değerlendirilecek.

UKRAYNA-RUSYA KRİZİNDE ARA BULUCU ROLÜ

Toplantıda Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili son gelişmelerde konuşulacak. Toplantıda iki ülke arasında Türkiye’nin ara bulucu rolü üstlenmesi ve bu konuyla ilgili atılacak adımların değerlendirilmesi bekleniyor. Ukrayna-Rusya kriziyle ilgili gerginliğin azaltılması yönünde bugüne kadar Türkiye’nin yaptığı girişimler toplantıda masaya yatırılacak.

YUNANİSTAN İLE GERİLİM

Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de MGK’da görüşülecek diğer başlıklar arasında bulunuyor. Ayrıca, Yunanistan’ın Ege’de gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması başta olmak üzere, uluslararası hukuka ve antlaşmalara aykırı, uzlaşmaz ve gerilimi tırmandıran hareket ve tutumları da toplantıda ele alınacak. Libya’daki son gelişmeler de toplantının bir diğer önemli maddesi olacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...