Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ağustos 2019 10:15

Milli Savunma Bakanı Akar: Doğu Akdeniz'de kimse gücümüzü test etmesin

Bakan Akar'dan sert 'Doğu Akdeniz' mesajı! Doğu Akdeniz'de kimse gücümüzü test etmesin. Hakkımızı, hukukumuzu sonuna kadar koruyacağımızı herkes bilmeli"

Milli Savunma Bakanı Akar: Doğu Akdeniz'de kimse gücümüzü test etmesin
akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Hulusi Akar, "Hakkımızı hukukumuzu sonuna kadar koruyacağımızı herkes bilmeli. Doğu Akdeniz'de oldu bittilere müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar açıklamalarında önce çıkan satır başları:

"Barışçıl çözümden yanayız. Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir çözümün yaşama şansı olmadığını tekrarlamak istiyorum. Oldubittiye müsaade edilmeyeceğini herkesin bilmesi lazım.

"BİZİM İÇİNDE OLMADIĞIMIZ"

Tüm bu yaklaşımlarımıza rağmen bizim içinde olmadığımız bir kararla buradaki siyasi, askeri, ekonomik sorunları çözmeye kalkışmanın beyhude olduğunu aktarmak istiyorum.

"SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ"

Hakkımız hukukumuz var, komşularımızın bunlara uymasını istiyoruz. Bu konudaki hak ve hukukumuzu koruma konusunda kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Gücümüzü maksadımızı kimse test etmesin, bu bir tehdit değil.

"HAREKAT MERKEZİ" AÇIKLAMASI

ABD ile Müşterek Harekat Merkezi önümüzdeki günlerde kurulacak. Fırat'ın doğusu için B ve C planlarımız hazır. Kendi faaliyetlerimiz olacak. Koridorun derinliği 30-40 kilometre olmalı, bu konuda adımın atılacağını tahmin ediyoruz."

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...