Tgrt Haber
06 Şubat 2014 14:01

Moldova ile vizelerin kaldırılması bekleniyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, 'Türkiye ve Moldova arasında vizelerin kaldırılmasına ilişkin kararın kısa süre içinde uygulamaya geçmesini bekliyoruz' dedi.

Moldova ile vizelerin kaldırılması bekleniyor
Gümrük ve Ticaret Bakanı, Hayati Yazıcı, türkiye-moldova arasında vizelerin kaldırılması,

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ülkeler arasındaki ilişkilerin arttırılması hususunda serbest seyahatin önemine dikkati çekerek, "Türkiye ve Moldova arasında vizelerin kaldırılmasına ilişkin kararın kısa süre içinde uygulamaya geçmesini bekliyoruz" dedi. Moldova Başbakanı Lurie Leanca, Türkiye-Moldova Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 7. Dönem Toplantısı için Kişinev'e gelen Bakan Yazıcı'yı kabul etti. Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ticaret hacminin giderek arttığını ancak gelinen noktanın yeterli olmadığını belirtti.
Ticaret hacminin arttırılması için Serbest Ticaret Anlaşmasının (STA) önemine dikkati çeken Yazıcı, "İmzalayacağımız STA sadece ikili ticari ilişkilerimizin değil, aynı zamanda karşılıklı yatırımların da artmasını sağlayacaktır. Bu çerçevede, yatırımcılara uygun bir atmosferin, hukuki güvencelerin ve idari kolaylıkların sağlanmasının büyük önem taşıdığı malumunuzdur. Ülkelerimiz arasında 1994 yılında imzalanan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmasının günümüz koşullarına uygun biçimde en kısa sürede tadil edilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu. Müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörlerini, Türkiye ile Moldova ticari ve ekonomik ilişkilerinde "henüz tam olarak keşfedilmemiş bir alan" olarak nitelendiren Yazıcı, Türk firmalarının Moldova’da üstlendiği proje miktarının 204 milyon dolar civarında olduğunu kaydetti. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı yatırımların artırılması konusunda serbest seyahatin önemine işaret eden Yazıcı, "İki ülke arasında vizelerin kaldırılmasına ilişkin kararın kısa süre içinde uygulamaya geçmesini bekliyoruz" diye konuştu. Moldova Başbakanı Leanca da iki ülke arasındaki ilişkilerin artmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Görüşmenin ardından Moldova Türk İş Adamları Derneği'nin düzenlediği öğle yemeğine katılan Yazıcı, burada Türk iş adamlarıyla bir süre sohbet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...