Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ağustos 2022 15:14 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 15:34

Muharrem İnce'den 'Seçim gecesi' açıklaması! CHP'li isimleri işaret etti

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2018'de yapılan seçimin gecesinde neler olduğunu açıkladı. İnce, düzenlediği basın toplantısında CHP'li isimleri işaret etti.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
Muharrem İnce'den 'Seçim gecesi' açıklaması! CHP'li isimleri işaret etti
muharrem ince,seçim,chp

2018 yılında CHP'nin cumhrbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, dün tartışmalı seçim gecesinde neler olduğunu açıklayacapını söylemesinin ardından bugün partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Seçim gecesi 'ortadan kaybolduğu' eleştirilerine açıklık getiren İnce, şimdilerde halen CHP'de görev alan isimlerden Engin Altay, Yaşar Tüzün, Tanju Özcan ve Hasan Akgün ile birlikte yaklaşık 50 - 60 kişi beraber olduklarını söyledi.

Seçim gecesi, gazeteci İsmail Küçükkaya'ya yazdığı ''Adam kazandı'' mesajına yönelik de açıklamalarda bulunan İnce, "Adam kazandı" mesajına yönelik ise "Adam 20 yıldır kaybediyordu sanki! Adam 2018'de İnce tarafından ilk kez sallandı. 20 seçim kaybetmişler, adam kazandı lafını bana bıraktırıyorlar, ilk kez ben salladım” dedi.

''BENİ ÇAĞIRIN, SEÇİM GECESİNİ KONUŞALIM''

Bir süredir tartışmalı olduğu gazeteci Merdan Yanardağ'a da cevap veren İnce, ''Ben anlattım, inanmıyorsunuz. Bu arkadaşlarla beraber beni kanalına çıkar Merdan. Merdane gibi dönme. İki dakika delikanlı ol, çağır bu arkadaşları. Bak bunlar CHP’de siyaset yapıyor. Beraber sen de gel, seçim gecesi neredeymişim beraber açıklayalım. Ben varım, sen bunu yapabilir misin? Sen bunu yapamazsın, korkarsın, patronun parayı keser. Bu arkadaşları da çağır. Diğer medya kuruluşlarına sesleniyorum; Merdan bunu yapamaz, siz Merdan’ı da çağırın, CHP milletvekillerini de çağırın, beni de çağırın seçim gecesini konuşalım.'' ifadelerini kullandı.

''BELEDİYELERDEN ALDIĞIN PARALARI SORMAYACAĞIM''

Muharrem İnce, kendisinin korkusu olmadığını belirterek, “Gazeteciliğin temeli cevap hakkına saygı göstermektir. Kanalını açıyorsun, o kanalı nasıl kurduğunu da biliyorum. Sen maaşlı bir adamsın. Vallahi sormayacağım bunları söz. Belediyelerden aldığın paraları da sormayacağım söz veriyorum. Çağır Engin Altay’ı, Yaşar Tüzün’ü, Tanju Özcan’ı, Hasan Akgün’ü seçim gecesini konuşalım. Söz veriyorum belediyelerden aldığın paraları da sormayacağım. Bana soru soruyor ama ben derdimi anlatamıyorum. Saydırıyor bana ama bana yer vermiyor. Böyle gazetecilik olur mu” açıklamalarında bulundu.

''KANALA AYDA 600 BİN TÜRK LİRASI VERİYORLAR''

Bir gazetecinin “Bazı gazetecilerin muhalefetteki partilerden maaş aldığını söylediniz. İsimleri ve belediyeleri açıklayacak mısınız?” sorusu üzerine ise İnce, “Maaş aldıklarını hepimiz biliyoruz. Canlı yayınlarını veriyoruz, bunun karşılığında ücret alıyoruz diyorlar. Tarifesi var. Bir tane belediyeyi açıkladım, hemen hemen hepsi yatırıyor. Genel merkezleri de yatırıyor. Hatta bir kanala ayda 600 bin Türk lirası veriyorlar” dedi.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...