Tgrt Haber
26 May 2022 13:48 - Güncelleme : 26 May 2022 13:54

Muharrem İnce’ye Kılıçdaroğlu’nun adaylığı soruldu, çılgına döndü: Destek mestek vermem

Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylık için 6’lı masayı işaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilişkin Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den açıklama geldi. Kendisinin aday olmaması durumunda Kılıçdaroğlu’na destek verip vermeyeceği sorusu karşısında çılgına dönen İnce kapıları kapattı, “Destek mestek vermiyorum” dedi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Muharrem İnce’ye Kılıçdaroğlu’nun adaylığı soruldu, çılgına döndü: Destek mestek vermem
muharrem ince,kılıçdaroğlu,chp,memleket partisi,seçim,adaylık

Siyasi kulislerde seçim heyecanı yaklaşık 1 yıl olmasına rağmen başladı. Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken muhalefette ise belirsizlik sürüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ismi öne çıksa da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ve çıkışları kendisinin aday olması yönünde yorumlara sebep oldu.

İNCE: 6’LI MASADA GELECEK YOK

CHP’nin geçtiğimiz cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan ve daha sonra partiden ayrılarak Memleketi Partisi’ni kuran Muharrem İnce gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Altılı masada bir uzlaşma görmediğini söyleyen İnce, masanın geleceği olmadığını söyledi.  

Muharrem İnce’ye Kılıçdaroğlu’nun adaylığı soruldu, çılgına döndü: Destek mestek vermem

“KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK MESEK YOK”

Kendisinin aday olmaması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verip vermeyeceği sorulan İnce, “Niye destek vereyim? Kendime destek vereceğim. Destek mestek vermiyorum, kendimi destekliyorum. Cumhurbaşkanlığına tabii adayım. Memleket Partisi’nin cumhurbaşkanlığı adayı şöyle olacak? Partinin Kocaeli, İstanbul, Edirne, Hakkari, bütün örgütlenmiş illerdeki üyelerimizin önüne sandık koyacağız. Ben diyeceğim ki ‘Partinin genel başkanı olarak cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum’. Fakat belki bir başka vatan evladı diyecek ki ‘Ben de adayım’. Sandığı koyacağız, üyeler kimi seçerse partinin cumhurbaşkanı adayı o olacak. Bu seçimde büyük ihtimal ben kazanacağım. Bizde demokrasi var, yarın da bir başkası kazanabilir. ‘Ben genel başkanım seni aday yaptım’ diye bir şey yok. Türkiye’ye demokrasi getireceksen önce partine getireceksin. Mesela ben 2014’te adayı televizyondan öğrendim. O sırada grup başkanvekiliydim, ikinci adamdım. Şimdi demokrat amca oldu. Ne demokrasisi? İktidar da muhalefet de tek adam rejimi. Biz buradan çıkacağız. İkinci tura kalırsa ne diye destekleyeyim? 2014’te aday olup kalsaydı. 2018’de aday olup kalsaydı. ‘Şimdi ekonomi çok kötü ben bile kazanırım’ diyor. Yok kardeşim, destek mestek yok. Bakacağız, ikinci tura ben kalırsam onlar beni destekleyecek mi? Onu bir görelim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...