Tgrt Haber
30 Eylül 2021 10:58

Mustafa Destici: Meral Akşener'in görevi CHP'ye seçim kazandırmak mı?

Millet İttifakı'nda aday tartışması ve HDP'nin merkezinde olduğu çatlak siyaset gündemine damga vurdu. Tartışmaları değerlendiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici “HDP yüzde 100 kapatılmalıdır. CHP, terörün beli kırılırken can suyu için Kürt sorununu ortaya attı. Yazın Doğu’yu gezdim, gördüm. Kürt sorunu yok, insanların derdi gübre, hayvan yemi fiyatları ile istihdam” dedi. Destici, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i de eleştirdi.

Mustafa Destici: Meral Akşener'in görevi CHP'ye seçim kazandırmak mı?
Mustafa Destici,HDP,CHP,Cumhur İttifakı,Millet İttifakı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme attığı Kürt sorunu tartışmaları, ardından HDP’nin tutum belgesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi siyaset kulislerini hareketlendirdi. TGRT Haber’de Cem Küçük ve Aslı Hünel ile Günaydın Türkiye programına katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Millet İttifakı'nda aday tartışması ve HDP'nin tutum belgesi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.   

GEZDİM, GÖRDÜM; DOĞU’DA KÜRT SORUNU YOK, 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi Türkiye’de bir Kürt sorunu olmadığını söyledi. Meclis kapandıktan sonra 35 il ve yüzlerce ilçe gezdiğini vurgulayan Destici, “Ülkenin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine gezdim. Kars, Ardahan, Şırnak, Bitlis’e gittim ve kapı atlamadan esnafı dolaştım. HDP’ye oy verenler de vardı. Hiç biri bana Kürt sorunundan bahsetmedi, kendi dertlerinden bahsetti. Hayvancılıkla uğraşanlar yem fiyatlarından, çiftçilikle uğraşanlar gübre fiyatlarından şikayet etti, istihdam sorunundan bahsetti” dedi. Destici, Kürt sorununun Türkiye terörle mücadeleyi arttırdığı ve terörün belini kırdığı bir zamanda ortaya atıldığına dikkat çekti. 

CHP, HDP’NİN TALEPLERİNİ DESTEKLİYOR MU? 

Destici, “CHP, Kürt sorunu ifadesiyle ne demek istiyor, bunun çerçevesi nedir? HDP’nin talepleri belli, özerklik hatta İran, Irak, Suriye ve Türkiye’den belirli parçalar koparılarak Büyük Kürdistan hayali kuruyor. Anayasa’dan Türklük kavramı çıksın diyor, anadilde eğitim istiyor. CHP, HDP’yi muhatap alırken HDP’nin bu taleplerini destekliyor mu desteklemiyor mu? Türkiye’yi eski terör günlerine döndürmek istiyorlar” ifadelerini kullandı. 

Mustafa Destici: Meral Akşener'in görevi CHP'ye seçim kazandırmak mı?

CUMHUR İTTİFAKININ ŞANSI 2 KAT FAZLA 

Millet ittifakında zihinlerin karışık olduğunu belirten Destici, “Bir kısmı sistemi değiştirmeye güçlerinin yetmeyeceğinden, bir kısmı da değiştirebileceklerinden bahsediyor. Kimse aklımızla alay etmesin. Şakaysa bu şakayı yapmasınlar. Sistemi değiştirmenin bir temeli yok, anket araştırmalarına göre bir hayalden ibaret” dedi. Destici, Cumhur İttifakının cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma ihtimalinin Millet ittifakına göre 2 kat daha fazla olduğunu belirterek, “2022 yılı Türkiye’nin vizyon yılı olacak ve ekonomi rahatlayacak. Bu da seçimleri etkileyecek” diye konuştu. 

AKŞENER’İN GÖREVİ CHP’YE SEÇİM KAZANDIRMAK MI? 

Destici, bir önceki seçimde Adana, Mersin, Antalya başta olmak üzere bazı belediyelerin CHP, HDP ve İYİ Parti işbirliği ile kazanıldığını kaydetti. Bunun halktan gizlenmeye çalışıldığını belirten Destici, “Bunun yansımasını belediye yönetimlerinde görüyoruz. Yönetimler ve meclisler üç parti arasında paylaşıldı. İYİ Parti’nin görevi CHP’ye belediye kazandırmak mı? Akşener, şimdi de CHP’ye Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandırma derdinde. Milletin gözünden HDP ile işbirliğini kaçırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 

BATASUNA KARARLARINA GÖRE HDP YÜZDE 100 KAPATILMALI 

HDP’nin kapatılmasına yönelik değerlendirmelerde bulunan Destici, 2023 seçimleri düşünülmeden HDP’nin kapatılması gerektiğini söyledi. Destici, “Uluslararası hukukun Batasuna Partisi’yle ilgili kararına ve Anayasa’ya bakılırsa HDP yüzde 100 kapatılır. İspanya, sadece Batasuna Partisini kapamadı, bu parti ile ilişkili her şeyi kapadı, sokaktaki barına kadar kapadı. Türkiye terörü bitirme noktasına geldiğinde can suyu vermeye ve kapatma davasını etkilemeye çalışıyorlar. Güneydoğudaki ziyaretlerimde halkın huzuru bulduğunu gözlerimle gördüm ve insanlar bunun bozulmasını istemiyorlar” dedi. 

HDP, TUTUM BELGESİYLE İKİ YERE MESAJ VERDİ!

Desteci, HDP’nin tutum belgesini kara propaganda belgesi olarak değerlendirerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Belgeye bakıldığında ilk maddesi güçlü demokrasiden bahsediliyor. Terörle, cinayetle, dağa çocuk kaçırmakla, uyuşturucu ile demokrasi bir arada olur mu? Bir taraftan bunları yapan örgütün siyasi uzantısı olacaksınız diğer taraftan güçlü demokrasi diyeceksiniz. Başka bir maddede kayyum belediyesi yerine halk belediyesi deniliyor. Kayyum niye atandı? Belediyenin tüm imkanları PKK’ye aktarıldığı için atandı. Demokratik çözümden bahsediyorlar, o halde neden elinde silah olan PKK ile birliktesin. Belgede kadına özgürlük diyor, kadınları dağa kaçırıyorsunuz, tecavüze uğruyorlar, istikballeri mahvoluyor. Gençlere özgür yaşam diyorlar, onların özgür yaşamdan anladıkları çocukları dağa kaçırıp terörist yapmak.” 

HDP’nin tutum belgesi ile bazı odaklara mesaj verdiğini hatırlatan Destici, “Avrupa’ya biz demokratik ve barışçıl bir parti olmamıza rağmen bizi kapatıyorlar, mesajı veriyorlar. İkinci mesaj Millet İttifakı ortaklarına, bizimle ittifakı açık yapmalısınız yoksa yolumuza gideriz, diyorlar. Zaten CHP’nin alelacele terör sorunundan bahsetmesinin ve HDP’yi meşru muhatap göstermesinin nedeni budur” ifadelerini kullandı. 

SEÇİMLERİ CUMHUR İTTİFAKI ALIR

Erken seçim beklemediklerini belirten Destici, Cumhur İttifakının 2023 seçimlerinde hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağını söyledi. Tüm partilerin yüzde 30’a oynadığını vurgulayan Destici, “Oysaki yüzde 70’lik bir kitle var. Bu kitle, birbirine yakın partilere hızlıca geçiş yapabiliyorlar” dedi. 2023’e kadar esnafa, çiftçiye, hayvancılık yapana, sanayiciye, inşaat sektörüne destek vermek gerektiğini belirten Destici, özellikle yem ve gübre fiyatlarına müdahale edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...