Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2022 13:02 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 13:32

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı'dan Odessa uyarası: Temizlediğimiz mayınlar elimizde patlayabilir

Türkiye dış politikada haraketli günlerden geçiyor. Suriye’nin kuzeyindeki terör yuvalarına operasyon için hazırlılarını sürdüren Ankara, gıda krizini çözmek için Odessa açıklarındaki mayınların temizlenmesi için masaya oturdu. NATO cephesinde 'veto' atağı ve yankıları konuşulurken, Yunanistan ile gerilim sürüyor. Emekli Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, tüm bu gelişmeleri TGRT Haber'de değerlendirdi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Cihat yaycı,Suriye,Gıda krizi,Yunanistan,Rusya

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle dünya gıda krizinin eşiğinde. Ukrayna’nın liman kenti Odessa açıklarındaki mayınlar nedeniyle tahıllar ürünleri dünya pazarına çıkarılamıyor. Tahıl koridorunun açılması için Türkiye ile Rusya mayınları temizlenmeyi planlıyor. Dünyanın da yakından takip ettiği bu adımın etkileri iki ülke arasında arabuluculuk üstlenen Türkiye'ye etkileri ne olur? TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına konuk olan ASAM TÜRK DEGS Başkanı, İstanbul Topkapı Üniversitesi öğretim üyesi, emekli Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı çarpıcı tepsitlerde bulundu. 

GECİKMİŞ BİR OPERASYON 

Cihat Yaycı, Suriye’nin kuzeyine planlanan harekâtın gecikmiş bir harekât olduğunu söyledi. Harekâtın bir an önce yapılmasını gerektiğini belirten Yaycı, Münbiç’in bir terör yuvası olduğunu kaydederek “Cumhurbaşkanının ifadeleri yerindedir.  Ne Rusya ne de ABD sınırlarına yönelik böylesi bir tehditle karşı karşıya kalsalar sessiz kalmazlar, müdahale ederler. O bölgeye gittim ve gözlerimle gördüm. Münbiç’in batısına kadar teröristler Rus bayrağı takıyorlar. Münbiç’te ABD bayrağı takıp ötesine geçiyorlar” ifadelerini kullandı. 

Teröristleri hem Rusya’nın hem de ABD’nin desteklediğini belirten Yaycı, Münbiç’in Rusya’ya verilmiş olmasının bir anlaşma sonucunda gerçekleştiklerini söyledi. “Ukrayna’da birbirlerine karşılar ama Suriye’de Rusya ile ABD el ele dolaşıyorlar” diyen Yaycı, “İzin almayı bırakalım. Bizim için beka sorunudur” diyerek ABD ve Rusya istese de istemese de Suriye’ye operasyon düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. 

MAYINLARI BİZE TEMİZLETİP RUSYA ODESSA’YA GİREBİLİR 

Türkiye’nin Karadeniz’de mayın arama-tarama-avlama filosu en güçlü devlet olduğunu belirten Yaycı, Türkiye ve Rusya’nın Ukrayna’nın Odessa açıklarına döşediği mayınların temizliği konusunda birlikte çalışma kararı almasını şöyle değerlendirdi:

“Ruslar bu mayınları bize temizletip Odessayı ele geçirebilirler. Buradaki en büyük tehlike budur. Bunlar temizlendiği an Rusya Odessayı ele geçirmeme konusunda dünyaya garanti vermeli. Ukrayna’nın rızası olmadan mayınlarını temizlemek savaşa taraf olmaktır. Bunun için Rusya uluslararası garanti vermelidir. Bize temizletip sonra operasyon düzenlerse kimse şaşırmasın.” 

ORTADA BÜYÜK BİR OYUN VAR

ABD’nin Yunanistan’ı silahlandırmasını değerlendiren Yaycı, “Dedeağaç’a konumlandırılan silahların hiç biri Rusya’ya karşı kullanılmadı. Oysaki iddia bu yöndeydi. Bunlar NATO değil ABD silahı. Ayrıca saldırı silahlarıdır. Bunları Yunanistan’a hibe ettiler. Yunanistan’a verilen silahların Türkiye’ye karşı olduğu konusunda hiçbir şüphe yok. Yunanistan’a kaçan FETÖ’cüler, yıkıcılar, bölücüler, Yunan lobileri, Ermeni lobileri Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması için çabalıyor. Türkiye’yi NATO’dan çıkarma kampanyası güdüyorlar. Çıkarılırsa o zaman o silahların kime karşı kullanılacağı daha netleşir. Hepimizin uyanık olması lazım, ortada büyük bir oyun var. Türkiye’nin NATO üyeliği, Türkiye’yi NATO’ya karşı koruyor” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...