Tgrt Haber
12 Haziran 2014 16:02

Musul oturumu bugün ya da en geç yarın yapılacak

TBMM'de gerçekleştiirlecek Musul ile ilgili özel oturum günün ilerleyen saatlerinde ya da en geç yarın yapılacak

Musul oturumu bugün ya da en geç yarın yapılacak
musul, tbmm, oturum

TBMM Genel Kurulu'nda Musul'daki gelişmelerle ilgili yapılması öngörülen özel oturum, alıkonulan vatandaşların kurtarılmasına yönelik hassas dönemden geçildiği gerekçesiyle Dışişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine ertelendi. Genel Kurul, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü; CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, İstanbul'un Adalar İlçesi'nin sorunları hakkında; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da berat kandili nedeniyle gündemdışı konuştu. Başkanvekili Bahçekapılı da Başkanlık Divanı olarak milletvekilleri, basın çalışanları ve Meclis personelinin Berat Kandili'ni kutladı. CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesi ile Meclis Soruşturması önergesini geri çekmesine ilişkin yazısı okundu. AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığından, grup önerisini Genel Kurul'a getirdi.
Kabul edilen öneriye göre, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun Tasarısı gündemin 4. sırasına alındı. Genel Kurul, bugün, yeni yargı paketi olarak bilinen, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarısı'nın görüşmelerinin tamamlanmasına kadar, tamamlanamaması halinde yarın saat 14.00'de toplanarak bu tasarının görüşmelerinin bitmesine kadar çalışacak. 17 Haziran Salı günü sözlü sorular görüşülmeyecek, Genel Kurul, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun Tasarısı'nın bitimine kadar mesai yapacak. Genel Kurul'da, 18 Haziran Çarşamba ve 19 Haziran Perşembe günleri ise bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun Tasarısı temel kanun olarak görüşülecek.
Özel oturum en geç yarın...
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, dün, Musul'da yaşanan gelişmelerle ilgili bugün Genel Kurul'da özel oturum yapılmasını kararlaştırdıklarını anımsatarak, Dışişleri Bakanlığı'nın alıkonulan vatandaşların kurtarılmasına yönelik hassas dönemden geçildiği için görüşmelerin ilerleyen saatlerde ya da en geç yarın yapılması talebi olduğunu söyledi. Diğer siyasi parti gruplarının konuyu anlayışla karşıladığını belirten Canikli, teşekkür etti. Canikli, CHP Grubu'na, bu hassas dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki gensoru önergesini geri çektiği için de teşekkür etti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye'nin egemenliğine ve Türk bayrağına saldırı yapılan kritik günlerden geçildiğini dile getirerek, "Devletin varlığına kast edenler ve bayrağa el uzatanlar aynı odaktan beslenmektedir" dedi.
Değerlerin korunması için ortak tavır oluşturulması gerektiğinin altını çizen Vural, "Saldırılan bayrak ve devletin hükümranlık hakkıysa, hep beraber devletin ve milletin yanında olmamız gerekiyor" diye konuştu. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Genel Kurul'un Musul ile ilgili özel oturumunun ertelenmesini doğru bulmadıklarını belirterek, "Krizi oluşturan sebepleri ortaya çıkaran dış politikayı ele alabilirsek, Türkiye'nin ve Ortadoğu halklarının barış içinde yaşayacağı politikaları çıkarabiliriz" dedi.
Türkiye'nin mevcut politikayla sorunun üstesinden gelemeyeceğini savunan Baluken, "El kaide, el Nusra ile dolaylı ilişki kurarak buradan çıkamazsınız. Bu ilişkiler üzerinden sakın yanlış pazarlıklara girmeyin" ifadesini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise özel oturumun bugün ilerleyen saatlerde ya da en geç yarın mutlaka yapılacağını ifade ederek, "Dışişleri Bakanı'nın genel başkanlara bilgi vermesi yeterli değildir. Parlamentoya da gelip bilgi vermesi gerekir" diye konuştu. Hükümetin politikalarına karşı söyleyecek çok sözleri olduğunu dile getiren İnce, "Şimdilik susuyorsak, bunun nedeni insanımıza, bayrağımıza, yurdumuza zarar vermemek ve hükümetin rahat çalışması içindir. Yanlış politikaların memleketi hangi noktalara sürüklediğini konuşacağız. Hangi yanlışlarla, beslediğiniz, tedavi ettiğiniz, yardım ettiğiniz insanların nasıl memlekete bela getirdiğini konuşacağız" dedi.  
AK Parti'nin grup önerisinin kabul edilmesinin ardından Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilmeye başlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...