Tgrt Haber
20 Temmuz 2017 13:02

Nabi Avcı görevini Numan Kurtulmuş'a devretti

Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilen Numan Kurtulmuş, görevini Nabi Avcı'dan devraldı.

Nabi Avcı görevini Numan Kurtulmuş'a devretti
nabi avcı,,kurtulmuş,

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı kabine değişikliğinin ardından  Kültür ve Turizm Bakanlığında devir teslim töreni düzenlendi.Bakanlık görevini devreden Avcı, Bakan Kurtulmuş'u tebrik ederek, yeni  görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. bugüne kadar Başbakan Yardımcılığı  görevini yürüten Kurtulmuş'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Avcı,  "Bugün bu görevi kendisine devrediyor olmaktan ötürü büyük bir mutluluk  duyuyorum" dedi.  Avcı, bugüne kadar muhtelif makamlarda vazife yapmasına imkan veren  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte görev  yaptığı bakanlar, milletvekilleri ve çalışma arkadaşlarına da teşekkürlerini  iletti. Nabi Avcı, Kurtulmuş'a yeni görevinde başarılar diledi.

'BULUNDUĞU HER YERE GÜÇ VEREN YOL ARKADAŞIMIZDIR'

 Kurtulmuş da Avcı'nın kişiliği, zarafeti, bilgisi, donanımı, kültür ve  devlet adamı sıfatıyla Ak Parti camiasının yol gösteren kişilerinden olduğunu  belirterek şöyle konuştu:"Çok cerbezeli görünmeyen ama perde arkasında bizim camiamızın sakin  güçlerinden birisi olan Nabi Avcı'dan bu görevi devralmış olmak benim için de hem  büyük bir onur hem de büyük bir zorluktur. Kendisine şimdiye kadar yaptığı  hizmetleri dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Aynı kabinelerde kısa süre çalışmış  olmakla birlikte çok fazla hükümetlerde çalışmış olduk. Çok zor dönemleri  birlikte aştık. Türkiye'nin hakikaten siyasi tarihi yazıldığında en zor  dönemlerinden birisi olarak yazılacak şu son 2,5-3 yıllık süreci birlikte  geçirdik. O süreçlerdeki olgun, sakin ama yol gösterici tutumları dolayısıyla da  Sayın Nabi Avcı'nın katkıları hem AK Parti hükümetlerine hem Türkiye'nin  gidişatına son derece olumlu olmuştur. Kendisini her zaman bu özellikleriyle  bütün arkadaşlarımız hatırlayacaklardır."

Avcı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığına çok büyük katkıları olduğunu  dile getiren Kurtulmuş, ondan devraldığı bayrağı daha ileriye götürmeyi diledi. Kurtulmuş, Avcı'nın bilgisi, birikimi ve tecrübelerinden her zaman  istifade edeceklerini aktararak bu bayrak değişiminin millet ve memleket için  yararlı olmasını diledi. "Allah her birimizin vaktini bereketlendirsin ve bu memlekette hizmet  etme imkanı versin" diyen Kurtulmuş, bu makamların hepsinin gelip geçici olduğunu  ifade etti.   Kurtulmuş, şu değerlendirmeyi yaptı: "İnsanlar makamlarından, mevkilerinden eğer güç alıyorlarsa zaten  bunun bir kıymeti yok. Eskilerin güzel bir tabiri var, 'Şerefü-l mekan bi'l  mekin.' derler. Bir mekanın şerefi, orada oturanla kaimdir. Nabi Avcı'ya bakınca  onu görüyoruz. Nabi Avcı'nın herhangi bir yerde oturması ya da herhangi bir  makamdan, koltuktan güç alması zaten düşünülemez. Bulunduğu her yere güç vermiş  bir yol arkadaşımız, dava arkadaşımız bir büyüğümüzdür."  Avcı'ya hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Kurtulmuş,  Avcı'nın bundan sonraki süreçlerde de Türkiye'nin gidişatına, yeni Türkiye'nin  güçlenmesine çok önemli katkıları olacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Avcı ve Kurtulmuş birbirine çiçek takdiminde  bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...