Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Kasım 2015 00:25

Nabi Avcı yeni kabinede yer alacak mı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni kurulacak kabineye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nabi Avcı yeni kabinede yer alacak mı
nabi avcı, Milli Eğitim Bakanı,

Bakan Avcı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nın (UNESCO) 38. Genel Konferansı'na hitabının ardından Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye'de seçim sonrası yeni kurulacak kabineye ilişkin bir soru üzerine Avcı, "Hayırlı olsun, kabine inşallah 15-20 gün içerisinde şekillenmiş olur. Bizim kişisel olarak herhangi bir beklentimiz olmaz. Ama görev verildiği zaman da devam ederiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam ederiz" şeklinde cevap verdi.

Tekrar Milli Eğitim Bakanı olduğu takdirde yapacağı ilk icraata ilişkin soru üzerine Avcı, "Zaten yaptığımız pek çok şey var. Başladığımız ve devam etmekte olan projeler var. Kim Milli Eğitim Bakanı olursa olsun bu projeler devam eder. Son yıllarda çok sık dolaştırılan bir dezenformasyon var. 'Milli Eğitim Bakanları çok değişiyor. Bakanlıkta bir türlü düzen ve istikrar sağlanamadı' diye. Bu doğru değil" ifadelerini kullandı.

Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki bakan değişikliği diğer bakanlıklardaki bakan değişikliklerinden daha fazla değildir. Cumhuriyet tarihi boyunca Milli Eğitim Bakanlarının görev sürelerine baktığımızda AK Parti döneminde görev yapan bütün bakanların görev süreleri ortalamanın üzerindedir. Bildiğim kadarıyla Hüseyin Çelik'in bakanlık süresi Hasan Ali Yücel'den sonra en uzun süredir. İstikrarsızlık söz konusu olmamıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...