Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Mart 2015 09:20

Nur Serter’in iddiaları kendisini ve partisini zor durumda bıraktı

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter’in saadet zinciri iddiası ile ortaya sunduğu ve imzalı belge olarak iddia ettiği fotokopi, kendisini ve partisini zor durumda bıraktı.

Nur Serter’in iddiaları kendisini ve partisini zor durumda bıraktı
ak parti, chp, Fatma Nur Serter, meclis genel kurulu

TBMM Genel Kurulunda CHP Grubu tarafından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verilen gensoru önergesi görüşmelerinde saadet zinciri kurmakla suçladığı AK Partili milletvekillerinin isimlerini okuması kendisini ve CHP’yi zor durumda bıraktı.
SERTER’DEN AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE SUÇLAMA
Genel Kurul kürsüsünde elinde imzalı belge olduğunu iddia eden Nur Serter, “12 tane Adalet ve Kalkınma Partili milletvekili de var. Okuyayım, ‘Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Tarafından İhalesi Yapılacak Olan Taşınmazın Alınması İşine Ait Protokol.’ O taşınmazın yaklaşık yerini de size söyleyeyim; Gölbaşı'nda, Gölbaşı ilçesi, Ballıkpınar köyü, 143 ada, 1. parselde bulunan bir arsa konut alanı olarak belirleniyor arkadaşlar ve belirlenmesinden hemen sonra bu kişiler bir araya geliyorlar, diyorlar ki ‘biz bunu alalım, buna bir de başkan seçelim hepimizi temsilen. Sonra eşit hisseye sahip olarak biz bu ihaleye girelim.’ Şimdi bu nedir, biliyor musunuz? Bu, Millî Eğitim Bakanlığında saadet zincirinin halkası olarak işlev gören kişilerin devamının Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri içinde kendilerine yeni halkalar bulunduğunu ortaya koyuyor. O zincirin halkaları böyle gelmiş, burada olsun olmasın, bazı milletvekillerini kuşatmış arkadaşlar” dedi.
NUR SERTER, İMZASIZ BELGEDEKİ İSİMLERİ OKUYUNCA ORTALIK KARIŞTI
Milletvekillerinin isimlerinin okunması yönünde gelen talepler üzerine elinde bulunduğunu iddia ettiği belgeden isimleri okuyan Nur Serter, “Feramuz Üstün, Cahit Bağcı, Vedat Demiröz, Ahmet Öksüzkaya, Abdullah Nejat Koçer, Mustafa Baloğlu, Muzaffer Baştopçu, Süreyya Sadi Bilgiç, Ahmet Arslan, Hüseyin Şahin, Mustafa Öztürk, Lütfi Elvan. Ben okumuyordum, çok ısrar ettiniz. Bir protokol imzalamışlar ve Feramuz Üstün'ü bu protokolde yetkili kılmışlar. Kiminle yapmışlar bunu? Esas mesele bu. Bu kişiler kimlerle iş birliği yapmış? Kimlerle birlikte bir protokol imzalamış? İşte saadet zincirinde Millî Eğitim Bakanlığını dolandıran, ihalelere yolsuzluk karıştıran isimlerle birlikte bir protokol imzalamış. Dolayısıyla, arkadaşlar, sizin sonuçta bir ihaleyi almanız ya da almamanız hiç önemli değil. Sizin bu protokolü kiminle iş birliği yaparak imzaladığınızın ben altını çiziyorum. Siz Millî Eğitim Bakanlığındaki saadet zincirinin halkalarıyla eğer bir iş birliği protokolü yaparsanız, onların oradaki yolsuzluklarını meşru hâle getirirsiniz, onlara güç verirsiniz. Olay çok açıktır, nettir, bütün belgeleriyle nettir. Bu olayda yapılan bütün bakım sözleşmelerinin dâhil elimde belgeleri vardır” diye konuştu.
VEDAT DEMİRÖZ “BU TAMAMEN UYDURMA”
Nur Serter’e tepki gösteren AK Partili milletvekilleri, Nur Serter’den elindeki belgeyi istedi. Nur Serter’in elindeki belgede imza bulunmadığını, düzmece bir belge olduğunu belirten AK Partili milletvekilleri Serter’e tepki gösterdi. Serter’in okuduğu listede ismi bulunan AK Partili Vedat Demiröz, kürsüye çıkarak, “Cumhuriyet Halk Partisinin sözcüsü veya konuşmacısı az önce bir protokolden bahsetti. Plan ve Bütçe Komisyonundaki bütün arkadaşların ismini yazan bir protokol gösteriyordu. Ben şahsen bu protokolün hazırlanışında olsun, imzasız da gördüğüm kadarıyla, yakından uzaktan haberimiz yok. Eğer doğruysa siz onu mahkemeye verin, biz de ondan dolayı sizleri mahkemeye verelim. Yani bu tamamen uydurma. Neye istinaden yapılmış? Özelleştirmeyle ilgili, ben Özelleştirmenin kapısından girmemiş bir insanım. Yani bunu arkadaşlarımız da bilir, Plan ve Bütçedeki arkadaşlarımız da bilir, sizler de bilirsiniz muhakkak. Yani böyle uyduruk şeyle gelip burada bütün milletin önünde konuşmanızı yadırgadım” şeklinde konuştu.
CHP sıralarında oturan Serter’in yanına giderek iddia ettiği belgeyi alan AK Partili milletvekilleri, belgenin düzmece olduğunu belirterek Serter’e tepki gösterdi. Tartışmaların büyümesi üzerine Meclis Başkanvekili Sadık Yakut oturuma ara verirken, verilen arada AK Partili milletvekilleri ile CHP’li milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı.
“BİZ BU PROTOKOLÜN OLMAMASINDAN MUTLU OLURUZ”
Oturumun tekrar açılmasından sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Bu protokol elbette doğru da olabilir, ancak protokolün AK Parti grubuna mensup milletvekilleri tarafından ‘oku oku’ ısrarlar üzerine Sayın Serter tarafından okunması üzerine o isimlerin bir kısmı tepki gösterdiler. Biz milletvekillerinin bu tepkilerinden mutlu olduk. Biz bu protokolün olmamasından mutlu oluruz, samimi içten tepki gösterip, reddeden milletvekillerinin olmasından mutluyuz” açıklamasında bulundu.
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNDEN SERTER’E SERT TEPKİ
Büyük bir talihsizlik yaşandığını kaydeden ve Serter’e tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Bu belgede ne imza var, ne mühür var, ne olduğu meçhul bir belge. Böyle bir belge ile böylesine büyük iddialarda bulunmak büyük sorumluluk ister, Sayın Serter bu sorumluluğu yerine getirmemiştir. Bu iddia doğrudan doğruya bu insanların haysiyeti ile ilişkilidir. Böyle bir durumun gerçekliğinin bulunmadığını çok açık bir dil ile milletvekillerimiz ifade ettiler. Bu gerçek manada skandaldır, vekillere ilişkin bir iddiada bulunulacaksa burada herkes birbirine rahatça ulaşılabilir. Sayın Serter kesinlikle burada sayın vekillerin haysiyetine yönelik çok açık isim verdiğinde bir saldırıda bulunmuştur, kendisini özür dilemeye davet ediyorum” dedi.
Serter’in okuduğu listede adı bulunan AK Parti Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Sadi Bilgiç, Serter’in iddialarını yalanlayarak, “Burada 8 senedir görev yapıyorum. Her şeyden önce bize düşen bütün milletvekillerinin onur ve haysiyetini korumaktır. Bu kürsüye çıkıp her türlü iftirayı söylemek çok yalan. Bizlerinde eline her gün yüzlerce bilgi gelebilir. Sorumlu bir insana düşen bunun gerçekliğini araştırmaktır. Yayın Serter elinizde imzalı protokol varsa gelip bunu ortaya koymaktır. Sizin imzalı dediğiniz protokolde tek bir imza yoktur. Size düşen bu kürsüden bütün milletvekillerinden özür dilemektir” diye konuştu.
Listede adı geçen komisyon üyesi AK Partili Feramus Üstün “Bu adi bir kağıt, sizin haysiyetinizle oynayacak kelimelerde yazarlar buraya. Şu anlatılanlarla alakalı hiçbir arkadaşımız en ufak bir haberi yok. Bunu bir profesörün yapmış olması… konuşmasında belgelerde imzanın olduğunu söylüyor. Bu adi bir kağıt en ufak bir belge niteliği yoktur. Kınamaya bile gerek görmüyorum, Allah’a havale ediyorum” açıklamasında bulunurken, Mustafa Öztürk ise, “Böyle bir kağıt parçası ile insanlara iftira atmak ayıp olarak sizlere yeter. Bu kağıt parçasından ne haberim var ne de bu yerden bir haberim var. Bu bir yalandır, iftiradır. Nur Serter geçmişin bazı intikamlarını alıyor herhalde. Biz ikna odalarında kız çocuklarının nasıl psikolojisini bozduğunu… O çocukların psikolojisini bozmaya çalışanların psikolojilerinin bozuk olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.
Serter’den iddialarını ispat etmesini isteyen Abdullah Nejat Koçer, “Utanç verici bir durum yaşıyoruz. Hiçbir bilgimizin, haberimizin olmadığı bir konuda AK Parti grubuna bir saldırıda bulunuldu. Hakkımda yöneltilen belgeler sahtedir, düzmecedir. Böyle sahte bir evrağı Genel Kurulda okuduğu için Nur Serter’i kınıyorum. Bu iddiaları ispat etmeye davet ediyorum, ispat etmezse kendisini namussuz ve şerefsizdir” şeklinde konuştu.
“SİZİ ÜZDÜĞÜM İÇİN ÜZGÜNÜM”
Yaşanan tartışmaların ardından oturduğu yerden söz alan Nur Serter, “Ben burada adı geçen milletvekillerini ihaleye girmekle itham etmedim. Bu protokolün sehven ağzımdan ‘imzalı’ kelimesi çıktı. Kasten söylemiş olsaydım bunu size vermezdim. Burada sizleri üzdüğüm için üzgünüm, ancak benim burada kast ettiğim şey açıktır. Oradaki bürokratlar bir takım AK Partili milletvekilleri ile birlikte bir işe girerek kendilerini meşru hale getirmeye çalışıyorlar, ben saadet zincirini de bu amaçla telaffuz ettim. Samimiyetle söylemek istediğim buydu. Bunun dışında bir niyetim kesinlikle yoktur. İhaleye girildi demedim. Bundan sonra siz bana istediğinizi söylemekte özgürsünüz, yaptığınız hakaretlerle ilgili benimde haklarım saklıdır. Burada gördüğüm tepkiden, sizde oluşturduğum üzüntüden dolayı üzüldüm” açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...