Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ağustos 2014 09:05

Obama Erdoğan'ı tebrik etti

ABD Başkanı Barack Obama Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan'ı telefon ile arayarak tebrik etti.

Obama Erdoğan'ı tebrik etti

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Obama, akşam saatlerinde Erdoğan'ı telefonla aradı. Obama, cumhurbaşkanı seçimi zaferinden dolayı Erdoğan'ı kutlayarak, görevinde başarı dileklerini iletti.

Tarihi bir fırsat yakaladı

ABD Başkanı Barack Obama'nın, cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla kutlamak için aradığı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, doğrudan halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olarak "Türkiye'yi daha da ileri taşımak için tarihi bir fırsatı yakaladığını" ifade ettiği öğrenildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Ağustos 2014'teki seçim sonucunda, Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Obama'nın, kutlama amacıyla aradığı Erdoğan'a, tebriklerini ilettiği ve ay sonunda başlayacağı bu yeni görevinde başarılar dilediği belirtildi.

Açıklamada, "Obama, Erdoğan'ın pazar akşamı yaptığı konuşmayı takdirle karşıladığını belirterek, doğrudan halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olarak Türkiye'yi daha da ileri taşımak için tarihi bir fırsatı yakaladığına işaret etmiştir" ifadesine yer verildi.

Obama ve Erdoğan'ın, Irak ve Suriye’de giderek yayılan terör tehdidine karşı işbirliğinin önemi hususunda mutabık kaldığı ve Gazze’de ateşkesin teminine yönelik çalışmaları da ele aldığı kaydedildi.

İnsani yardımları takdirle karşılıyorum

Obama'nın ayrıca Türkiye'nin, savunmasız Suriyeli ve Iraklılara yaptığı insani yardımları takdirle karşıladığını ifade ettiği bildirildi. Obama ile Erdoğan'ın, yardımların ve bu husustaki işbirliğinin devamının gerektiği konusunda da mutabakat sağladığı belirtildi.

İki liderin, yeni Irak hükümetinin ülkedeki tüm kesimleri ve tüm toplulukları bir araya getirmesinin önem taşıdığını da vurguladıkları bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...