Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2022 18:15 - Güncelleme : 12 May 2022 19:23

Son dakika! Ömer Çelik'ten Kaftancıoğlu üzerinden hükümeti eleştirenlere cevap: Herkes dosyaya bakarak konuşsun

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezası kararından sonra hükümeti eleştirenlere cevap verdi. Herkesin dosyaya bakarak konuşmasını söyleyen Çelik, "Bu hukukçuların değerlendireceği bir tartışma" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Ömer Çelik'ten Kaftancıoğlu üzerinden hükümeti eleştirenlere cevap: Herkes dosyaya bakarak konuşsun
Ömer Çelik,Asgari ücret,AK Parti

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği hapis cezası kararı üzerinden hükümeti eleştirenlere cevap veren Çelik, "Her konuda bizi, yargının arkasındaki irade olarak etiketliyorlar. Herkes dosyaya bakarak konuşsun. Bu hukukçuların değerlendireceği bir tartışma" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği 'temmuz ayında asgari ücrete ek zam' müjdesi hakkında da konuşan Çelik, vatandaşların ekonomik alanda korumak için asgari ücretin hükümetin her zaman gündeminde olduğunu söyledi.

Vatandaşların beklentilerinin hükümetin her zaman gündeminde olduğunu belirten Çelik, çalışmaların yakından takip edildiğini söyledi.

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları:

Dün Çok üzücü bir haber aldık. Filistin'de görevi başında bir gazeteci İsrail güçlerinin ateş etmesi sonucunda hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyorum. Sizlere, meslektaşlarına, değerli ailesine başsağlığı diliyoruz. İsrail makamlarından şeffaf ve güvenilir soruşturma yapılmasını talep ediyoruz.

"TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA YÜRÜTÜLECEK"

Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinde yaklaşık bin güne yaklaşıldı. Bir sonraki Anneler Günü'nde evlatlarıyla birlikte olmalarını diliyoruz.

Terör örgütlerine karşı kararlı operasyonumuzu sürdürüyoruz. 2022 yılında İçişleri Bakanlığımız 33 büyük çaplı 126 orta çaplı operasyon yürüttü. PKK, DEAŞ gibi örgütler hedef alındı. Eren-Abluka ilkbahar operasyonu sürüyor. Milli Savunma Bakanlığımız BM Sözleşmesi'nin 51. maddesinde belirtilen meşru müdafaa çerçevesinde terör örgütlerine karşı bu operasyonu sürdürüyor. Kara propagandalara gereken cevaplar veriliyor. Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadele dünyanın en meşru mücadelesidir ve kararlılıkla yürütülecektir.

"GÖÇ MESELESİNDE PROVOKASYONLARA ŞAHİT OLUYORUZ"

Göç meselesinde birtakım provokasyonlara şahit oluyoruz. Türkiye'nin güçlü diplomasi yürüttüğü ve turizm sezonu yaklaşırken daha kışkırtıcı yaklaşımla ele alındığını görüyoruz. Bu tarz Avrupa'da aşırı sağ ve ırkçı örgütler tarafından kullanılan bir tarzdır. Bunu Türkiye içerisinde tercüme edenlerin olduğunu görüyoruz.

Türkiye'nin göç yönetimi konusunda tecrübesi ve politikası vardır. Düzensiz göçle etkili bir şekilde mücadele edilmektedir. Bir yandan da sorunun kaynağında çözüm aranmaktadır

Uluslararası koruma kanunlarına uygun bir biçimde hareket edilmektedir. Belli bir dönem ülkemizde kalanların uyumlu bir şekilde bu dönem içerisinde hayatını sürdürebilmeleri için uyum konusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. 2021-2025 yılları arasını kapsayacak şekilde eylem planı harekete geçirilmiştir. Kaynak bölgelere dönük olarak gerçekleştirilen en son briket evlerde gördüğümüz gibi bu göçün sorunun kaynağında çözüleceği stratejiler de üretilmektedir.

Geri dönülen bölgelerin herhangi bir şekilde bu insanlar için ölüm tehdidi teşkil etmemesi lazım. Herhangi bir şekilde bu insanları ölüme terk etmek, katilleri bunları teslim etmek gibi bir yaklaşım içerisinde olamayız. Vatandaşlarımızın haklı olarak bize ilettikleri asayiş sorunlarına en etkili şekilde müdahale edilmektedir.

"VATANDAŞLARIMIZ KENDİLERİ MÜDAHALE ETMESİNLER"

Bir yerde olumsuz bir şey olduğu zaman vatandaşlarımız kendileri müdahale etmesinler. Yanlış anlamalar söz konusu olabilir. Buna müdahale edecek olanlar emniyet görevlileri ve güvenlik güçlerimizdir. Vatandaşlarımızın kendi başına müdahalesinin büyük riskler yaratacağını, vatandaşlarımıza da sıkıntı vereceğini belirtmek isterim.

Birtakım propaganda yapanların söylediklerin geçerliliği yoktur. Karşıda katiller varken otobüslere bindirip katillere teslim etmek söz konusu olmayacağına göre 'biz iktidara gelirsek göndereceğiz' demek konuyu istismar etmektedir. Kuşkusuz burada mülteci olanlar sonsuza kadar kalmayacaktır. Günü geldiğinde zaten gideceklerdir.

"GÖNÜLLÜ VE ONURLU BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNÜŞ"

Gönüllü ve onurlu bir şekilde orada yapılan evlere bu dönüşler zaten gerçekleştiriyorlar. Vatandaşlarımız şunlardan emin olsun ki, bazı şikayetler gereken makamlara iletiliyor, gereken kontroller yapılıyor.

Başka ülkelere girişlerini gösteren videoları bilip bilmeden yayınlamamak gerekir. Birilerinin kendi bünyemizi zayıflatmak için kullandığı unsurlara dönüşüyor. Avrupa'da bunlar çok bilinen yöntemlerdir. Avrupa'da aşırı sağ ve ırkçıların kullandığı yöntemlerdir. Buralarda da bu yöntemleri kullananlar var.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM OLACAK MI?

Asgari ücret konusunda tabi ki vatandaşlarımızı ekonomik alanda korumak için hükümetimizin her zaman gündemindedir. Bir açıklama yapıldığında paket mi var, açıklama mı yapılacak diye düşünülmemelidir. Ama şu bilinmelidir ki vatandaşlarımızın beklentileri bizim her zaman gündemimizdedir. Bakanlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz.

KAFTANCIOĞLU'NA HAPİS CEZASI

Karar yayınlanır yayınlanmaz Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi, partimizi yargılamaya başladılar. Dosyanın içini biz de onlar da bilmiyor. Hukukçular çıksınlar görüş bildirsinler. Nerede bir yargı kararı çıksa hükümeti hedef gösterecek şekle sokuyorlar. İlk okuduğuma göre bazı davalar bozulmuş diğerleri onanmış. Buna bakmak lazım. Her konuda bizi, yargının arkasındaki irade olarak etiketliyorlar. Herkes dosyaya bakarak konuşsun. Bu hukukçuların değerlendireceği bir tartışma.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...