Tgrt Haber
19 May 2022 16:07 - Güncelleme : 19 May 2022 17:02

Son dakika! Ömer Çelik: İsveç Savunma Bakanı PKK elebaşıyla online görüştü

Son dakika haberi: NATO'nun bir güvenlik örgütü olduğunu ve terör örgütleriyle temas içerisinde olmamasını gerektiğini vurgulayan Ömer Çelik, İsveç ve Finlandiya'ya verilen vetoyu haklı gerekçeler ile açıkladı. Çelik, "İsveç Savunma Bakanı PKK/YPG elebaşı ile online görüştü" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Ömer Çelik: İsveç Savunma Bakanı PKK elebaşıyla online görüştü
Ömer Çelik,AK Parti,Toplantı,MYK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Terör örgütüne verilen desteklerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirten Çelik, "PKK'ya verilen desteği, bunlar DEAŞ ile mücadele ediyor diye kılıfına oturtmakta kabul edilemez" dedi.

NATO'nun bir güvenlik örgütü olduğunu ve terör örgütleriyle temas içerisinde olmamasını gerektiğini vurgulayan Ömer Çelik, İsveç ve Finlandiya'ya verilen vetoyu haklı gerekçeler ile açıkladı. Çelik, "İsveç Savunma Bakanı PKK/YPG elebaşı ile online görüştü" dedi.

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları:

İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusu, Türkiye için ilkelere bağlı olarak NATO'nun genişlemesi önemlidir. Terör örgütlerine verilen destekleri Cumhurbaşkanımız yüksek sesle ifade etti. 11 Eylül'den sonra terörizm net bir şekilde küresel mücadele konusu olmuştur. Düşmanımıza verilen destek hiçbir şekilde kabul edilemez. PKK'ya verilen desteği, bunlar DEAŞ ile mücadele ediyor diye kılıfına oturtmakta kabul edilemez. 

NATO bir güvenlik örgütüdür ve NATO ülkesinin terör yapılarıyla temas içerisinde olmamalıdır. NATO'nun en büyük mücadelesi terörizmle olmalı.

"PKK'YA DESTEK KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye bugüne kadar NATO içerisindeki görevlerini, sorumluluklarını yerine getirmiş devlettir. Burada ne bize ambargo uygulanması ne de bizim düşmanlarımızın kabul edilmesi kabul edilemez. NATO'nun prensiplerine uygun davranan ülkeler kabul edilmelidir. İnsanlığa karşı suç işleyen terör örgütlerine desteği kesmenizi istiyoruz. 

Terör örgütüne verilen desteğin 'DEAŞ ile mücadele' bahanesi adı altında yapılması kabul edilemez. İsveç Savunma Bakanı PKK/YPG elebaşı ile online görüştü.

Türkiye prensip olarak NATO'nun genişlemesine hiçbir zaman karşı çıkmadı. Problem terör örgütlerine verilen desteklerdir. İsveç'te Finlandiya'da verilen desteklerin, PKK'nın yaptığı gösterilerin fotoğrafları var. Bir demokratik hukuk devletinin kabul edemeyeceği görüntüler. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NA MİLLET BAHÇESİ

Daha önce Sayın Kılıçdaroğlu 'Bu benim projemdi' dedi. Şimdi seferberlik halinde karşı çıkıyorlar. Böylesine tutarsız bir yaklaşım olabilir mi? Hiç kimse kendi kötü siyasetine Atatürk'ü kalkan yapmaya kalkmasın. 132 bin 500 ağaç dikilecek. Her türlü vatandaşımıza hizmet edecek bir perspektifle hayata geçirilecek.

MISIR İLE NORMALLEŞME

Mısırla normalleşme süreci devam ediyor, Dışişleri Bakanlığımız görüşmeleri başlatmıştık. 1 Haziran'da Hazine ve Maliye Bakanımız Mısır'a gidecek. Kardeş Mısır halkıyla ortak çıkarlarımız temelinde yakınlaşmamız devam edecek.

GENÇLİK ŞÖLENİ

Artık 2 günden az zaman kaldı. Bütün Türkiye'deki gençleri Adana'ya bekliyoruz. 8 yıl aradan sonra gençlik şölenini gerçekleştireceğiz. Adana teşkilatımız yoğun bir çalışmayla Türkiye'nin her tarafından gelecek kardeşlerimiz için hazırlanıyorlar. 

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ'DA ZAM GELECEK Mİ?

AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Sabah da toplantımız vardı. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı tarafından hangi takvimde yapıyorlar, onlar için bir şey söylemek için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki çeşitli sosyal kesimlerden bize iletilen talepler sistematik şekilde değerlendiriliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...