Tgrt Haber
12 Eylül 2022 18:09 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 19:21

Ömer Çelik'ten Yunanistan'a tepki: Miçotakis hükümeti haydut devleti gibi davranıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Ege ve Doğu Akdeniz'de Yunanistan'a ait S-300'ler tarafından Türk jetlerine yönelik taciz ve tahriklere değinen Çelik, "Burası çıkmaz sokaktır. Buradan Yunanistan'ın lehine bir şey çıkmayacaktır. Miçotakis hükümeti haydut devleti gibi davranıyor" diye konuştu.

Ömer Çelik'ten Yunanistan'a tepki: Miçotakis hükümeti haydut devleti gibi davranıyor
Ömer Çelik,AK Parti,Yunanistan,PKK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen MKYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Çelik, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

TUNÇ SOYER'E TEPKİ

İzmir'in kurtuluşunun yıl dönümünde kullandığı ifadeler nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösteren Çelik, Soyer'in açıklamalarını 'şuursuzluk' olarak nitelendirdi.

'BURASI ÇIKMAZ SOKAK'

Ege ve Doğu Akdeniz'de Yunanistan'a ait S-300'ler tarafından Türk jetlerine yönelik taciz ve tahriklere değinen Çelik, "Burası çıkmaz sokaktır. Buradan Yunanistan'ın lehine bir şey çıkmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İzmir'in kurtuluşunun yıl dönümünde işgalci Yunanistan'a söylenmeyen sözler Osmanlı'ya ve tarihimize söylenmiştir. Bu ciddi bir şuursuzluktur. Atatürk'ün söylediği sözler bağlamından koparıldı. Devlet geleniğimizin kökleri açısından bu yanlış bir yaklaşımdır. Bu kavga siyasi kriz çıkarmak için ortaya atılmıştır. Osmanlı Devleti de bizimdir Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir. Ancak halen Türkiye'de kimlik kavgası üretmek isteyenler var. Kimlik krizine karşı duyarlılığımızı koruyalım.

ABD'NİN PKK TAZİYESİNE KINAMA

Terörle mücadele konusunda güçlü adımlar atılmaya devam ediyor. Ancak, teröristlerle uğraştığımız kadar müttefiklerimizin ilkesizliğiyle de mücadele ediyoruz. ABD'nin teröristlere taziyede bulunması bu ilkesizliğin başında geliyor. Suriye'deki YPG'nin PKK'nın kendisi olduğunu artık herkes biliyor. Müttefiklerimiz DEAŞ ile mücadele adı altında terötislere taziye mesajı iletmesini şiddetli bir şekilde kınıyoruz.

YUNANİSTAN'A TEPKİ

Yunanistan'ın yükseltmeye çalıştığı tahrikleri takip ediyoruz. Son olarak bir Ro-Ro gemisine ateş açmaları haydutluktur. Burası çıkmaz sokaktır. Buradan Yunanistan'ın lehine bir şey çıkmayacaktır. Sorunların masada çözülmesi için Türkiye yeterli kapasiteye sahiptir. Bu sorunların çözüm yeri masadır. Miçotakis hükümeti haydut devleti gibi davranıyor.

BM ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17-22 Eylül'de Birleşmiş Milletler Zirvesi'ni ziyaret edecek. 'Dünya 5'ten büyüktür' ilkesinin ne kadar önemli olduğunu artık net bir şekilde görülüyor. Şimdiki model, dünyayı taşımıyor. Bunun değiştirilmesi gerektiği görüşü artık daha çok gündeme geliyor.

YURT KONUSU

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla herkesin merak ettiği konu yurtlardı. Yeni yapılan yurtlarla birlikte kapasitemiz 825 bini geçti. Öğrencilerimizin hızlı bir şekilde yerleştirilmesini amaçlıyoruz.

KRALİÇE'NİN CENAZE TÖRENİ

Programla ilgili çalışma devam ediyor. Özbekistan ziyareti ile BM Zirvesi arasında geliyor Kraliçe'nin cenaze töreni. O nedenle program üzerinde çalışıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...