Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2021 20:46

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan yangın bölgesinde: Ciğerlerimizi yakanın ciğerini sökmek boynumuzun borcudur

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarının devam ettiği Muğla’da yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ciğerlerimizi yakanın ciğerini sökmek boynumuzun borcudur" dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan yangın bölgesinde: Ciğerlerimizi yakanın ciğerini sökmek boynumuzun borcudur
Son dakika,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Afet,Muğla,Yangın,Orman,Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarının devam ettiği Muğla’da yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Marmaris'teki yangında hava araçlarının yanında 80 arazöz, 35 tanker, 31 iş makinesi, 176 hizmet aracı ve 1400 personel görev yaptığını belirten Erdoğan, barınma, gıda, temizlik malzemesi ve benzeri ihtiyaçlar için gereken her türlü tedbirin alındığını ve her türlü ikmal mekanizmasının oluşturulduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığının 38 ambulans ve 175 personelle vatandaşlara yardımcı olduğunu kaydeden Erdoğan, "Yangından etkilenen vatandaşlarımızın ikisi dışında hepsi taburcu edilmiştir." dedi.

"TÜRKİYE, YANGINLARIN İZLERİNİ KISA SÜREDE SİLECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur. Türkiye, yangınların izlerini kısa sürede silecek. Hiçbir vatandaşın mağdur olmasına müsaade edemeyiz. Can kaybı dışındaki her kaybı telafi edecek güce sahibiz." ifadelerini kullandı.

"MAĞDURLARA KİRA VE EŞYA YARDIMI YAPILACAK"

Erdoğan,  "Zarar tespitleri yapıldı, gereken yapılacak. Şahin Akdemir kardeşimizi kaybetmemiz en büyük üzüntümüz. Milas'taki yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur. Bu siyaset konusu yapılacak bir mesele değildir. Yanan alanlarda fidan dikimine ilk yağmurlarla birlikte hemen başlanacaktır. Mağdurlara kira ve eşya yardımı yapılacak. 50 milyon TL ödenek gönderilmiştir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...